به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، «علیرضا مختارپور» رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سومین همایش «تاریخ شفاهی دفاع مقدس» که صبح امروز (یکشنبه) در کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی حداقل در شش محور مسائل مربوط به خاطرات دفاع مقدس را بیان و بر آن تاکید کردند؛ تشبیه خاطرات به گنجینهای که میتواند هدایتگر ما باشد.
وی افزود: ایشان این خاطرات را مرجع، منبع، سند و کتب آن را غنیترین میراث معنوی برای تاریخ میدانند که هزاران محصول فرهنگی قابل احصا است.
مختارپور ادامه داد: ظرفیت دفاع مقدس برای تولید کتاب و محصولات فرهنگی و اهمیت زنده نگه داشتن دفاع مقدس و نقش آن در ابطال اهداف دشمنان انقلاب از دیگر نکات مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با برشمردن انتقادات امام خامنهای از برخی آثار دفاع مقدس بیان داشت: از نظر محتوایی مسائلی همچون انتخاب دیدگاه ضعیف، غفلت از نقش فداکارانه دیگر شخصیتهای تاثیرگذار مثل همسران، مادران و خانواده رزمندگان، کم جاذبه بودن بعضی خاطرات، عدم رعایت تسلسل طبیعی، ضعف در بازسازی و ترسیم حالات، گسیختگی و نارسایی در زبان ازجمله این انتقادات است.
مختارپور تصریح کرد: پنج وظیفه مهم پیش روی ماست که شامل لزوم تولید انبوه خاطرات و محصولات فرهنگی هنری، ثبت رویدادهای پیرامونی دفاع مقدس، مانند تشییع پیکر شهدا و اعزامها، لزوم نهضت ترجمه، لزوم بررسی جامعه شناختی، روانشناختی و استنتاجها برای حضور پررنگ دین میشود. وقتی قرار است خاطرات به عنوان مرجع و سند قرار بگیرد باید نقد دقیق داشته باشیم تا آثاری که منتشر میشود برخوردار از نقد کارشناسانه باشند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به نقش دین و معنویت در دفاع مقدس گفت: از آیتالله بهالدینی پرسیده شد چطور مراتب دشوار عرفانی یعنی فنای الی الله و رسیدن به قرب الهی که گاه برای عالمان و عرفا سالها طول میکشد برای رزمنده کم سن و سالی که دانش فقهی بالایی ندارد حاصل میشود؟ ایشان گفت: شرط رسیدن به آن مرحله و مراتب بالا گذشتن از خود و نفس است، رزمندگان با حضور در جبهه این مرحله را به سرعت طی میکنند و از خود میگذرند، در نتیجه آنچه برای علما و عرفا سالها رخ میدهد برای برخی به سرعت رخ میدهد.
انتهای پیام/ 141