روزهای سرخ مقاومت، ایثار و پایداری _11/مدیر پزشکان مسلمان بدون مرز در گفت و گو با دفاع پرس؛

انجام عمل های جراحی سخت در خط مقدم/ تعهد پزشکان در دفاع مقدس زیر بمباران دشمن ستودنی ست

مدیر انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز کشور گفت:خیلی از عمل های جراحی مهم مثل قطع دست و قطع پا که مجبور بودند آن را فورا انجام دهند در همان بیمارستان های صحرایی که نزدیک به خط های مقدم بنا شده بود انجام می شد.
کد خبر: ۵۳۵۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳ - 26September 2015

انجام عمل های جراحی سخت در خط مقدم/  تعهد پزشکان در دفاع مقدس زیر بمباران دشمن ستودنی ست

دکتر "مسعود چینی گر زاده" فرمانده سپاه خوزستان، مدیر انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز کشور، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، اظهار داشت: در دوران مقدس همانطور که رزمندگان غیور کشور در خط های مقدم به مبارزه با رژیم بعثی می پرداختند پزشکان، بهیاران و پرستارانی هم بودند که با تمام وجود به مجروحین دین خود را ادا کردند.

وی ادامه داد: پزشکان و جامعه پزشکی زیر بمباران دشمن در بدترین شرایط موجود خدمات متفاوتی را به رزمندگان و مجروحین ارائه دادند، انواع و اقسام جراحی ها اعم از پیوند اعضا را در خط های مقدم و نزدیک ترین مکان هایی متصل به خط مقدم انجام می شد.

فرمانده سپاه خوزستان در دوران دفاع مقدس با اشاره به سخنان امام راحل مبنی براینکه: "جنگ برای ما برکات زیادی داشت"،افزود: یکی از بخش هایی که می توان گفت درجنگ پیشرفت های زیادی داشت،  جامعه پزشکی کشور بود چون هم پزشکان ما با درمان مجروحین آشنا شدند و تجربیات خوبی را کسب کردند و از آن به بعد دیدیم که همان پزشکان در لابراتورها و بیمارستان های مختلف حتی بعد از جنگ نیزبه تحقیقاتشان ادامه دادند.
 
وی تصریح کرد: موضوعی که قابل اهمیت است این است که اگر جنگ نبود شاید خیلی از اطلاعات جنگ را تا به  الان هم  به صورت عملی تجربه نکرده بودیم .در آن زمان درست است که اورژانس داشتیم پزشک و پرستار داشتیم اما خیلی از پزشکان متخصص ما خارجی بودند که با شروع جنگ کشور را ترک کردند و ما مجبور بودیم که خودمان کار را پیش ببریم.
 
 مدیر انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز کشور ادامه داد: یعنی این گونه نبود که یک تیم  کامل که متشکل می شد از پزشک، بهیار، پرستار و جراح داشته باشیم خیلی اوقات با دو الی سه نفر جراحی  های حساسی را انجام می دادیم که الان باید حداقل با کادر هفت الی هشت نفره متخصص انجام شود.
 
وی با بیان این مطلب که با تمام کمبودهایی که داشتیم اما ازعهده کار برآمدیم، اذعان داشت: با اینکه چه از لحاظ دارویی و چه از لحاظ نیروی انسانی کمبودهای چشمگیری داشتیم اما به لطف خدا و برکات شهدا کارهای بزرگی انجام دادیم و توانستیم رزمندگان را در خط های مقدم  و نزدیک ترین مکان هایی متصل به خط مقدم درمان  و جراحی کنیم.
 
 فرمانده سپاه خوزستان در دوران دفاع مقدس  با اشاره به عمل های جراحی سخت در بیمارستان های صحرایی اظهار داشت: خیلی از اعمال جراحی مهم مثل قطع دست و قطع پا که مجبور بودند آن را فورا درمان کنند در همان بیمارستان های صحرایی که نزدیک به خط های مقدم بنا شده بود انجام می شد.
 
وی با بیان این مطلب که جامعه پزشکی ساعاتهای زیادی را زیر بمباران شیمیایی به درمان خود ادامه می دادند، افزود: واقعا چنین صحنه هایی تکرار نشدنی هستند اما تجارب آن زمان هنوز هم به جامعه ی پزشکی  کمک می کند. درحال حاضر آنچه که در پژوهشگاه های ما در اختیار پزشکان ما قرار می گیرد از جمله کارهایی است که در آن زمان صورت گرفت.
 
 مدیر انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز کشور در پایان گفت و گوی خود با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس گفت: ما پزشکان بدون مرز مسلمان را تشکیل داده ایم که بر گرفته از فرهنگ دفاع مقدس است چرا که پزشکان ما در بدترین کشورها و بدترین شرایط حاضر به خدمت رسانی  به مردم مظلوم و مورد تعرض قرار گرفته می پردازند.
 
 انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار