جان فدا/ دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

«جان فدا» رویدادی خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

ابتکار رویداد ملی «جان فدا» برای بهره‌گیری از ظرفیت هنرمندان جوان هیئتی با موضوع شهید «حاج قاسم سلیمانی» و درنظر داشتن موضوع اقتصاد هنر را می‌توان یک اتفاق جذاب و جریان‌ساز دانست که باید توسط دستگاه‌های متولی فرهنگی حمایت شود.
کد خبر: ۵۶۳۲۵۸
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳ - 25December 2022

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، رویداد ملی هنری «جان فدا» یکی از اتفاقات هنری مربوط به هنرهای تجسمی است که به مناسبت پاسداشت مقام شهید حاج قاسم سلیمانی و روایت بخشی از ابعاد شخصیتی این شهید والامقام از زبان هنر با حضور ۲۵۰ هنرمند سراسر کشورمان به همت جامعه ایمانی مشعر و مجموعه هنر هیئت برگزار شد.

ابتکار این رویداد برای بهره‌گیری از ظرفیت هنرمندان جوان هیئتی به‌عنوان هنرمندان مردمی در رشته‌های نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، پوستر، تبلیغات شهری، موشن‌گرافیک، تصویرسازی، کتیبه و پرچم، حروف‌نگاری و کاریکاتور برای تولید آثار هنری و انعکاس آن در فضاهای رسانه‌ای و درنظر داشتن موضوع اقتصاد هنر را می‌توان یک اتفاق جذاب و جریان‌ساز دانست که باید توسط دستگاه‌های متولی فرهنگی به‌خصوص حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌ها مورد حمایت باشد تا ظرفیت جوانان متعهد مورد بهره‌گیری قرار گیرد.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

«علی جعفرپیشه» دبیر محتوایی رویداد جان فدا درباره کیفیت اثار تولید شده، گفت: آثار تولید شده در این رویداد تنوع زیادی دارند. برای‌اولین بار به عنوان مقدمه‌ای برای ورود به بحث اقتصاد هنر ورود کردیم لذا قالب‌های مختلفی تعریف کردیم تا وارد رویداد‌های آینده شویم.

درباره شهید سلیمانی کار هنریِ خوب نداریم

مسعود پورزارعی از هنرمندان رویداد جان فدا معتقد است درباره شهید سلیمانی کار هنریِ خوب زیادی تولید نشده است و تاکید دارد: شاید تاکنون برخی درباره حاج قاسم دفاع بد کرده‌اند و در این شرایط تلاش برای ضدتبلیغ شدن این قهرمان ملی جدی است.

این هنرمند خوشنویس درباره اینکه حاج قاسم را باید با چه خطی روایت کرد، می‌گوید: زندگی حاج قاسم ابعاد مختلفی دارد لذا وقتی حاج قاسم در جنگ و میدان مبارزه است باید با خط ثلث ایشان را بنویسم؛ یا خط شکسته مخصوص زمان نمازشان است و معاشرت‌شان با کودکان را باید نستعلیق کرد.

وی به هجمه‌های رسانه‌ای دشمن اشاره کرد و افزود: مردم باید شهید سلیمانی را بشناسند؛ کسانی در تشییع حاج قاسم بودند که با نظام زاویه داشتند اما خالصانه گریه می‌کردند. من معتقدم حاج قاسم یک هنرمند بود چون هنر فقط نقاشی کردن نیست بلکه ارتباط برقرار کردن درست با اقشار مردم مهمی است که ایشان به تأسی از پیامبر (ص) و ائمه علیهم‌السلام به درستی آموخته بود.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

پورزارعی علت تاثیرگذاری حاج قاسم را زیست ایشان با شهدا و ارادت قلبی‌شان نسبت به ائمه به‌خصوص حضرت زهرا (س) دانست و تاکید کرد: حاج قاسم ذوب در حضرت زهرا (س) بود و مادی و معنوی در این راه هزینه می‌داد لذا قطعأ حضرت نگاه ویژه‌ای به ایشان داشته است چون این خاندان مدیون و بدهکار کسی نمی‌مانند و معتقدم تاثیرگذاری شهید سلیمانی که دنیا را تحت تاثیر قرار داد بخاطر این نگاه ائمه بود.

این هنرمند جمله «فاطمه، فاطمه است» دکتر علی شریعتی را مورد اشاره قرار داد و با تاکید براینکه حاج قاسم، حاج قاسم است و نمی‌شود ایشان را با هیچ کس دیگری مقایسه کرد، درحالی بخاطر مظلومیت شهید سلیمانی بغض کرده بود، گفت: هجمه‌ها درباره شهید سلیمانی غیرطبیعی و هدفمند است و ما باز درباره ایشان دیر عمل کردیم.

وی ابتکار رویداد «جان فدا» برای تولید محتوای مردمی را تحسین کرد و درخصوص ایده طرح خودش در این رویداد عنوان کرد: هدف ما کار برای جوانان است چون اندیشه بزرگ‌ترها شکل گرفته و تغییر آن دشوار است. من طی این سه روز طرح‌های که پسند جوانان و کاربردی است را با موضوع شهید سلیمانی خلق و برای استفاده در گوشی‌های موبایل و چاپ روی تیشرت آماده می‌کنم.

نخبگان هنری از شهید سلیمانی اثر فاخر تولید کنند

بحرینی حضور هنرمندان تجسمی در رویداد مردمی جان‌فدا را برگرفته از دل و جان دانست و تاکید کرد: علت این همه شیدایی بخاطر شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی است که دل‌ها را تسخیر کرده است و این جز از یک مرد خدایی برنمی‌آید.

وی به شخیصت چند بُعدی حاج قاسم پرداخت و درباره عصبانیت رسانه‌های بیگانه، عنوان کرد: عظمت و تاثیرگذاری عمیقی که شخصیت بزرگ و جهانی شهید حاج قاسم سلیمانی بر دل‌های آزادگان جهان داشته موجب شده تا این رسانه‌ها تلاش کنند تا این شخصیت مهم را مخدوش و تخریب کنند که البته موفق نمی‌شوند اما به‌نظرم در هر زمان‌ و شرایط باید به شخصیت ایشان نزدیک شد و الگو گرفت.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

این هنرمند نقاش کیفیت و کمیت را لازمه فعالیت‌های هنری پیرامون شخصیت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دانست و افزود: کمیت و کیفیت لازمه فعالیت‌های هنری است چراکه موج آفرینی و توجه‌ها را جلب می‌کند اما در این زمينه به هیچ وجهه نباید از کار کیفی غافل شویم چون حاج قاسم خاص است و باید بهترین نخبه‌های هنری ایشان را معرفی کنند و این فعالیت برای نسل‌های آینده بسیار ضروری است.

بحرینی درباره تابلوی که طی این سه روز در رویداد جان فدا خلق خواهد کرد، گفت: این تابلوی نقاشی لزوما یک عکس نیست و با توجه به تلاشی که معاندین علیه حاج قاسم دارند و می‌خواهند خدمات ایشان را تروریستی جلوه دهند لذا من سعی کردم در نقاشی بر حس معنوی ایشان تاکید داشته باشم و شخصیت عرفانی ایشان را نشان دهم و ایشان را جزئی از یک فضای ملکوتی داشته باشم که امیدوارم خروجی این تابلو به‌گونه‌ای باشد که بتوانم این حس را القا کنم.

وی مطالعه درباره شخصیت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را لازمه هرنوع فعالیت هنری دانست و با تاکید براینکه کتاب‌های متعددی دراین خصوص مطالعه کرده است، گفت: هرگاه مطالعه‌ی درباره سردار دارم احساس می‌کنم هرقدر تلاش کنیم ابعاد ناشناخته ایشان برزمین می‌ماند که نیاز به تببین دارد.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

این هنرمند نقاش به تاثیرگذاری هنر و رسانه پرداخت و تصریح کرد: دنیای امروز دنیای هنر و رسانه است و اگر از معرفی هنری شخصیت‌ شهید سلیمانی غافل باشیم دشمن سواستفاده می‌کند و امروز تاثیر هنر بر ذهن و قلب مخاطب، تاثیری معجزه‌آسا می‌باشد که باید از این ظرفیت بهره گرفت.

بحرینی برگزاری رویداد جان‌فدا را یک اتفاق مهم و تاثیرگذار در راستای تولید محتوای مناسب دانست و گفت: این فعالیت‌ها علاوه براینکه بازتاب فرهنگی هنری دارد برای هنرمندان نیز مهم است و می‌توانند همدیگر را ببنید و با افکار و آثار هم آشنا شوند و این تجدید دیدارها مهم است.

با نمادگرایی به شهدا بپردازیم

کریم زارعی هنرمند نقاش دیگری است که در رویداد جان فدا فعالیت داشته است و معتقد است باید رویکرد معنادار و مفهومی به نقاشی داشت و در اثر خود از نقوش و نشانه‌شناسی ایرانی کمک گرفته است تا نگاه ارزشمند شهدا را به تصویر بکشد.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

زارعی در پاسخ به اینکه چرا به طور مستقیم در نقاشی خود به شهدا نپرداخته است، می‌گوید: به‌نظر می‌رسد باید از رویکرد ظاهری و سطحی به سمت عمق و جان مفهوم شهادت عبور کنیم و به لایه‌های درونی و شناخت برسیم چراکه اساسأ وظیفه هنرمند عبور از لایه ظاهری و رسیدن به معناهای باطنی است تا بتوانند آرمان و خصوصیات شهدا را از طریق نمادشناسی و نمادگرایی تعریف کرد.

درباره حاج قاسم واقعیت‌ها گفته نشده است

احمد شوری هنرمند و نقاش کشورمان است که در رویداد جان فدا معتقد است، حاج قاسم سلیمانی فراموش نشدنی است چراکه: اثر فعالیت‌های ایشان در منطقه هم‌اکنون نیز تعیین‌کننده است و این یک واقعیت است و البته تاکنون چیزی درباره ایشان گفته نشده است.

شوری درباره ویژگی یک اثر هنری درباره شهید سلیمانی می‌گوید: هنرمند درباره این شهید باید سعی کند آن‌چیزی که وجود دارد را بیان و به مردم منتقل کند و کم‌فروشی نشود تا از صفات خوب‌شان گفته نشود. ایشان را همان‌طوری که بوده به مردم بگوییم تا اثری که تولید می‌شود اثرگذار باشد.

رویداد هنری «جان فدا» خلاقانه، نیازمند حمایت و تکثیر/ «حاج قاسم» اسطوره‌ای که باید شناخته شود

شوری در پاسخ به اینکه قدرت نقاشی در انتقال مفاهیم و حس درونی هنرمند چقدر است، گفت: این ظرفیت در نقاشی بسیار است؛ چند وقت پیش اردشیر زاهدی داماد پهلوی قبل از مرگش گفت: «قاسم سلیمانی یک سرباز وطن‌دوست است که باید به او افتخار کرد»؛ وقتی دشمن نسبت به تاثیرگذاری و اهمیت این شخصیت اعتراف می‌کند دیگر شبهه‌ای باقی نمی‌ماند درحالی که این شخصیت به‌خوبی شناخته نشده است و کم فروشی درباره ایشان وجود دارد.

این هنرمند باورزدگی را علت مظلومیت و گمنامی حاج قاسم سلیمانی بعد از شهادتشان دانست و تصریح کرد: باید ظرفیت رسانه‌های کشور درباره حاج قاسم روشن‌گری انجام دهد و واقعیت‌ها به مخاطب منتقل شود.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار