گروه بینالملل دفاعپرس: «سامر عبدالجابر» مسئول برنامه جهانی غذا در فلسطین در خبری اعلام کرد این نهاد کمکهای غذایی به بیش از ۲۰۰ هزار فلسطینی که ۶۰ درصد کمکهای فعلی مشمول آنها میشود را از ماه ژوئن (خردادماه) به دلیل کمبود شدید منابع مالی متوقف میکند. این اقدامی است که باتوجه به شوک و ضربهای که به مردم مظلوم و رنجکشیده فلسطین وارد میکند موجب خواهد شد تا فقر و بیکاری در میان مردم ساکن نوار غزه و کرانه باختری به شدت افزایش پیدا کند.
اما چه چیزی موجب شده تا برنامه جهانی غذا در فلسطین تصمیم بگیرد و یا بهتر است که بگوییم مجبور شود کمکهای غذایی خود به بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مردم فلسطین را قطع کند؟ پاسخ این سوال بسیار واضح و روشن است و آن کمبود شدید منابع مالی و اعتباری است. در حقیقت وضعیت نامناسب بودجه این نهاد بینالمللی که در سالهای اخیر بسیار وخیمتر هم شده است موجب شده تا کمکهای غذایی و همچنین حمایتهای نقدی خود را تا خردادماه به صورت کامل متوقف کند.
اما موضوع ناراحت کننده و تاثربرانگیز در این میان این است که برنامه جهانی غذا بر اساس اطلاعات و دادههایی که در طول بیش از ۷۰ سال اخیر از وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم فلسطین دارد به خوبی و روشنی از عواقب و پیامدهای این تصمیم خود آگاه است. زیرا این تصمیم آنقدر سخت و دشوار است که به صورت مستقیم بر زندگی و تامین نیازهای ضروری چیزی بیش از ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان کرانه باختری و نوار غزه تاثیر بسیار بدی میگذارد.
البته نکتهای که اندکی، فقط اندکی جای امیدواری دارد این است که برنامه جهانی غذا با وجود تمامی کمبود منابع و اعتبارهایی که از آن رنج میبرد همچنان کمکهای خود به ۱۴۰ هزار نفر از مردم کرانه باختری و نوار غزه را ادامه خواهد داد. در واقع به دلیل کمبود منابع و اعتبارات نیمی از توان خود برای کمک به مردم فلسطین را عملا از دست خواهد داد و فقط به افرادی کمک خواهد کرد که در وضعیت بحرانی قرار دارند.
موضوعی که در این میان بسیار تلخ و نگران کننده است وضعیت بسیار ناگوار و بحرانی مردم کرانه باختری و نوارغزه و در کل مردم فلسطین بعد از چیزی بیش از ۷۰ سال اشغال و اسارت توسط رژیم صهیونیستی و ارتش اشغالگر آن است. گویی مردم یک کشور برای دههها به عنوان زندانی و اسیر یک رزیم اشغالگر و نامشروع گرفتار شدهاند.
از طرف دیگر محاصرهای که رژیم صهیونیستی بر اساس سیاستهای توسعه طلبانه و تجاوزکارانه خود علیه مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین اعمال کرده است با گذشت دههها از آغاز آن ضمن آسیب رساندن به زیرساختهای اقتصادی و مالی، جمعیت عظیم و قابل توجهی از مردم فلسطین را در معرض فقر و بیکاری قرار داده است. از این روی است که قطع کمکهای برنامه جهانی غذا آثار بسیار وحشتناک و جبران ناپذیری بر مردم و خانوادههای فلسطینی خواهد گذاشت.
نکته دیگری که در این میان باید به آن توجه کرد آمار بسیار بزرگ و وحشتناک بیکاری در میان مردم سالکن نوار غزه است. بر اساس اطلاعات و آمارهای سازمانهای جهانی و بینالمللی چیزی در حدود ۵۰ درصد از مردم غزه بیکار هستند و بر اساس این شرایط غیرقابل تصور تقریبا ۸۰ درصد از مردم این شهر نیاز مبرم به کمکهای بینالمللی و جهانی دارند.
در پایان باید گفت وضعیت ناگوار و بحرانی که امروز مردم فلسطین با آن روبرو شدند و در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند فقط و فقط به دلیل اشغال و محاصره بیش از ۷۰ ساله سرزمین مادری آنها توسط رژیم صهیونیستی است و اگر سازمانهای بینالمللی و جهانی برای امداد و کمک رسانی به آنها اقدام عاجلی نکنند در آیندهای بسیار نزدیک با بحران و فاجعه انسانی روبرو خواهیم بود که اثرات آن گریبانگیر مردم منطقه و جهان خواهد شد.
انتهای پیام/ ۱۳۴