آینده خواندنی است/ سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

ثبت فروش ۲۸۱ میلیارد تومانی نمایشگاه کتاب در ۹ روز/ ۸۷۰ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی خریداری شد

رمضانی از ثبت فروش ۲۸۱ میلیاردی در سی‌وچهارمین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: در بخش مجازی نمایشگاه تا ساعت ۲۱ روز نهم(پنجشنبه بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) ۸۷۰ هزار نسخه کتاب به‌فروش رسید.
کد خبر: ۵۹۰۱۵۶
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۳ - 19May 2023
ثبت فروش ۲۸۱ میلیارد تومانی نمایشگاه کتاب در ۹ روز/ ۸۷۰ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی خریداری شدبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، مستقر در محل برگزاری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ نشست خبری روزانه این نمایشگاه با حضور علی رمضانی؛ سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و سعید مجیدی؛ مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی، جمعه (بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) در ستاد اجرایی نمایشگاه کتاب سی‌و‌چهارم برگزار شد.
 
علی رمضانی در ابتدا نمایشگاه کتاب تهران را بخشی از هویت فرهنگی ایرانیان دانست و با بیان اینکه نمایشگاه امسال جلوه متفاوتی داشته است، گفت: فتوحاتی که از مردم ایران در طول تاریخ باقی ‌مانده، محصول روایت‌هایی است که از آن فتوحات برجای مانده است. لذا لازم است به روایت این نمایشگاه نیز بپردازیم.
او نما
یشگاه کتاب تهران را اتفاقی مردمی خواند و افزود: از همه نویسندگان، شاعران، اهالی قلم و رسانه‌ها دعوت می‌کنم تا روایت خودشان را از نمایشگاه کتاب بنویسند. روایتی که ۱۰ روز از تاریخ سالانه یک ملت را به ‌خودش اختصاص داده و حاصل جنب‌وجوش جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر است که عنصر آن مردم و بر محور «کتاب» است.
 
سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه مردم روایت‌های خودشان از نمایشگاه را با هشتک نمایشگاه کتاب به دبیرخانه این رویداد بین‌المللی انتقال دهند تا زمینه برای روایت آن فراهم شود، ادامه داد: قصد داریم روایت نمایشگاه را از مردم و اصحاب فرهنگ و هنر دریافت، جمع‌آوری و منتشر کنیم.
 
رمضانی نمایشگاه کتاب را پدیده‌ای مردمی دانست و با تاکید بر اینکه این رویداد احتیاج به پژوهش مردم‌شناسانه، جامعه‌شناسانه و فرهنگ‌شناسانه دارد، ادامه داد: تاکنون نمایشگاه از جنبه آمار فروش و آمار کتاب بررسی شده است و فعل و انفعالات مردمی آن کمتر موضوع پژوهش بوده است. لذا از همه اهالی قلم، رسانه و پژوهشگران درخواست داریم از این جنبه به نمایشگاه بپردازند و یافته‌هایشان را برای ارتقا به دبیرخانه دائمی نمایشگاه ارائه کنند. همچنین دبیرخانه نمایشگاه از پایان‌نامه‌هایی که با این موضوع باشند، حمایت خوهد کرد.
 
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه در بخش مجازی بدون هیچ‌گونه تعطیلی به‌صورت ۲۴ ساعته ارائه خدمات دارد، بیان کرد: از ناشران و کتاب‌فروشان عزیز نیز تقاضا داریم با سرعت بیشتری آثار را به شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران ارائه کنند تا مردم منتظر دریافت تقاضاهای فرهنگی خودشان نباشند؛ به‌خصوص کودکان و نوجوانان که تحمل کمتری برای دریافت کتاب‌هایشان دارند، چشم‌انتظار نباشند.
 
سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: جمعه (بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه) در نمایشگاه کتاب تهران میزبان وزیر فرهنگ کشور ونزوئلا بودیم که برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران به‌عنوان دومین وزیر فرهنگ وارد تهران و با استقبال محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روبه‌رو شد و از ترجمه کتابی که با موضوع مبارزه با استکبار نوشته بود در سرای ملل رونمایی شد.
 
رمضانی طراحی برنامه‌های متفاوت را ویژگی بخش فرهنگی نمایشگاه دانست و ادامه داد: اتفاقاتی که در کوشک کتاب و دیگر سراها برگزار شد، نتیجه تلاش کمیته فرهنگی نمایشگاه بود. در این بخش تا آخرین جمعه نمایشگاه مجموعاً چهل برنامه مختلف برگزار شد. همچنین روزانه در سرای اهل قلم ۱۱ خدمت ارائه شد که تعداد قابل توجهی گواهی تایید آثار، ارزیابی افراد برای دریافت بن اهالی قلم، ثبت‌نام و پاسخگویی به پیام‌ها را شامل می‌شود.
 
او از اکران فیلم «لوپتو» در بخش سینما کتاب خبر داد و گفت: تعدادی از دانش‌آموزان دختر منطقه ۱۷ تهران و بچه‌های بازمانده از تحصیل و کودکان کار در سانس فوق‌العاده‌ای فیلم «لوپتو» را در سینما کتاب به‌عنوان یکی از بخش‌های جنبی نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم تماشا کردند.
 
سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ادامه به خدمات شهرداری تهران در نظافت نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: نظافتی که در نمایشگاه شاهد هستیم، حاصل زحمات تعداد زیادی از پاکبانان است که به ‌همت شهرداری تهران به‌صورت شبانه‌روزی صورت می‌گیرد. این عزیزان بعد از تعطیلی نمایشگاه، تمام محوطه و حیاط نمایشگاه را نظافت می‌کنند که جا دارد از آن‌ها قدردانی کنیم.
 
رمضانی درباره تخلفات بعضی ناشران گفت: در کمیته رسیدگی به تخلفات برای یک‌ نشر با موضوع عرضه و فروش کتاب‌های مغایر با ضوابط نشر، اخذ تعهد کتبی و تعهد مبنی بر عدم تکرار تخلف و رفع بلافاصله تخلف با درج در پرونده و محرومیت از تسهیلات حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت یک‌سال و کاهش پنجاه درصد متراژ غرفه در نمایشگاه سال بعد، رای صادر شد. همچنین دو نشر در بخش عربی که فروش کتاب‌های مغایر ضوابط نشر داشتند به اخذ تعهد کتبی مبنی‌بر رعایت مقررات و عدم تکرار تخلف، رفع تخلف بلافاصله و درج در پرونده و تعطیلی یک‌روزه غرفه در نمایشگاه محکوم شدند.
 
او ادامه داد: ناشری دیگری که عرضه و فروش کتاب‌هایی مغایر با ضوابط نشر داشت، به اتفاق آرا هیئت رسیدگی به تخلفات به اخذ تعهد کتبی مبنی بر رعایت مقررات، عدم تکرار و رفع تخلف و بستن یک‌روزه پنل مجازی محکوم شد. یکی از عرضه‌کنندگان کتاب‌های خارجی (بخش لاتین)، با تخلف‌های مختلف ارائه آثار خارج از فهرست گمرک، مشکل قیمت، بسته‌های غیر کتابی و  مسائل دیگر، به اتفاق آرا، به اخذ تعهد کتبی مبنی‌بر رعایت مقررات و عدم تکرار و رفع تخلف بلافاصله با درج در پروند، تعطیلی غرفه و پنل مجازی به مدت یک روز محکوم شد. 
 
وی افزود: هیئت رسیدگی دو ناشر را که ضوابط نمایشگاه در پوشش را رعایت نکردند با توجه به مستندات، متخلف شناخت و رای توبیخ کتبی بدون درج در پرونده صادر کرد. هیئت رسیدگی برای سه مورد از پنج ناشری که آثار سایر ناشران را بدون مجوز ارائه می‌کردند اخذ تعهد کتبی مبنی بر رعایت مقررات، عدم تکرار تخلف و رفع تخلف و تعطیلی غرفه و پنل مجازی تا پایان نمایشگاه را صادر کرد و برای دو مورد هم با توجه به عدم کفایت مستندات رای صادر نشد.
 
سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب درباره آخرین میزان فروش کتاب در نمایشگاه سی‌وچهارم گفت: تا ساعت ۲۱ روز نهم (پنجشنبه بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲‌) در بخش حضوری ۱۸۵ میلیارد تومان فروش را تجربه کرد که ۱۳۶ میلیارد از این میزان از طریق کارتخوان‌های رسمی و ۴۹ میلیارد از طریق دیگر کارتخوان‌های غیررسمی یا به‌صورت کارت به کارت و نقدی برآورد شد. در بخش مجازی نیز ۹۶ میلیارد تومان فروش ثبت شد که از این میزان ۷۸ و نیم میلیارد تومان مربوط به ناشران و ۱۷ و نیم میلیارد تومان مربوط به کتابفروشان است. در مجموع، نمایشگاه ۲۸۱ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد و در بخش مجازی نیز تعداد ۸۷۰ هزار نسخه کتاب به فروش رسید.
 
رمضانی با بیان اینکه جمعه یک روز به ساعت فعالیت نمایشگاه اضافه شده است و پیش‌بینی ثبت رکورد فروش وجود دارد، از مردم درخواست داشت تا از وسایل حمل‌ونقل عمومی برای حضور در نمایشگاه استفاده کنند.
 
در پایان سعید مجیدی نیز توضیحاتی درباره اتفاقات فرهنگی نمایشگاه ارائه کرد و گفت: روز جمعه(بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) از ساعت ۱۷ در برنامه‌ای که به‌مناسبت ولادت حضرت معصومه(س) تدارک دیده شد، میزبان دختران ایران و مخاطبان حاضر در نمایشگاه بودیم. همچنین سانس فوق‌العاده فیلم سینمایی «هناس» نیز در سینماکتاب پخش شد و برنامه‌های متنوع ترویجی در زمینه کتاب در بخش کودک و نوجوان و بزرگسال نمایشگاه صورت گرفت.
 
سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی‌ است» تا ۳۰ اردیبهشت‌ در مصلای امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
 
انتهای پیام/ 121
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار