گروه اخبار داخلی دفاعپرس- سعید امینی؛ جهاد تبیین ابزاری مهم برای درک بهتر وقایع و رخدادهای تاریخی است و به ما کمک میکند به وسیله آن شناخت دقیقی از گذشته داشته باشیم و بهترین تصمیم را در حال اتخاذ کنیم و به واسطه این تصمیم مسیر سعادت، پیشرفت و رفاه در آینده رقم بخورد.
جهاد تبیین تنها یک توصیه نیست بلکه یک باید است! بایدی که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن برای از بین بردن شکافها، فتح قلوب، تقریب و افزایش امید به آینده تأکید کردهاند.
پیش از اینکه هر عملی انجام شود باید ابعاد مختلف آن را تبیین کرد؛ این تبیین امکان دارد با هدف اقناع افکار عمومی، اقناع مدیران و یا همراهسازی قشر نخبگان جامعه انجام شود و کاملاً بستگی به موقعیت، زمان و مکان دارد و نمیتوان یک شیوه تبیینی را به همه جامعه تعمیم داد و لذا جهاد تبیین به معنای عام، کلیت جامعه را در بر میگیرد، ولی در معنای خاص، به صورت موردی و مصداقی باید به کار گرفته شود.
متأسفانه طی سالهای گذشته برخی برداشت ناروا و اشتباهی از جهاد تبیین داشتهاند و بدون اینکه جامعه مخاطب خود را بشناسند درصدد تجویز یک نسخه تبیینی برای کلیت جامعه بودند و این نوع کژاندیشیها منجر به برداشتهای ناصوابی شده که بعضاً به جای ایجاد جاذبه با دافعه همراه بوده است.
جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری با آنچه که برخی مسئولان از آن سخن میگویند کاملاً متفاوت است. ایشان جهاد تبیین را یک مقوله بالا به پایین و حاکمیتی نمیدانند بلکه مقولهای خودجوش و برآمده از متن جامعه تفسیر میکنند. ایشان بر این باورند که حاکمیت فقط باید بسترهای جهاد تبیین را فراهم آورد و مابقی کار را باید به خود اقشار مختلف مردم سپرد. به عبارت بهتر جهاد تبیین امری دستوری نیست که با دستور و تشویق و تنبیه همراه باشد بلکه امری ذهنی و عینی است که لازم است نخبگان متخصص در هر حوزه با ورود به لایههای مختلف؛ دستاوردهای انقلاب اسلامی را با زبانی قابل فهم، پویا و گویا مطرح کنند.
یکی از ابزارهایی که در حوزه جهاد تبیین مهم شناخته میشود و لازم است نسبت به استفاده صحیح از آن دقت بسیار شود، فضای رسانهای کشور است. ضرورت دارد نخبگان با رسانهها ارتباط خود را تقویت کنند و نیز به خروج رسانهها از روزمرگی کمک کنند و در نهایت با شیوهای مخاطبپسند به بیان دستاوردها و حقایق تلخ و شیرین بپردازند و از سوی دیگر لازم است ابتدا خود رسانهها به این باور برسند که انقلاب اسلامی منشأ تحولات مثبت در جامعه بوده و سپس برروی تبیین کار کنند؛ وقتی خود رسانهها درگیر فضای مسمومی هستند که از سوی معاندان ایجاد شده قطعاً تبیین خیلی کارکردی ندارد و در اینجا پیوند نخبگان با رسانهها به کارکرد صحیح فضای رسانهای کمک خواهد کرد.
انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن نیازمند تفسیر و بررسی دقیق است و نباید نگاه کلی و گذرا و عامگرا به این دستاوردها داشت؛ لذا بهتر است برای از بین بردن شکافهای موجود، دلگرم کردن مردم به دستاوردهای انقلاب و امیدوار ساختن آنها جهاد تبیین را به درستی و با دقت به کار بگیریم و هر بخشی از دستاوردها را متناسب با شرایط اجتماعی افراد توسط نخبگان تبیین کنیم.
انتهای پیام/341