استقبال بی‌نظیر از «انسان ۲۵۰ ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در ترکیه

رایزن فرهنگی ایران در استانبول در نشست رونمایی از ۶ اثر ترجمه شده به ترکی استانبولی گفت: دو کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» با استقبال کم‌نظیر مخاطبان ترک‌زبان رو‌به‌رو شد. 
کد خبر: ۷۴۵۷۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱ - 12May 2025

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، نشست رونمایی از کتاب‌های «انسان ۲۵۰ ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» که به زبان ترکی ترجمه شده است در استانبول رونمایی شد. این نشست با حضور حسن دیدبان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در استانبول برگزار شد که در آن کتاب‌هایی، چون «احکام حقوق کودک در اسلام»، «مسیح در شب قدر»، «لینا لونا»، «هفت پیکر»، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «فارابی» معرفی و رونمایی شدند.

استقبال بی‌نظیر از «انسان ۲۵۰ ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در ترکیه

حسن دیدبان در این مراسم به وضعیت نشر و ترجمه کتاب‌های فارسی به ترکی اشاره کرد و گفت: انتشارات زیادی در ترکیه فعال هستند که به ترجمه آثار فارسی به ترکی استانبولی پرداخته‌اند. بسیاری از این ناشران به ویژه در حوزه ادبیات کلاسیک فارسی ترجمه‌های زیادی انجام داده‌اند. همچنین در سال‌های اخیر، آثار زیادی در زمینه معارف اسلامی ترجمه و چاپ شده است. انتشارات کوثر در این زمینه سابقه ۲۰ ساله دارد و توانسته در این مدت آثار بسیاری را به ویژه در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان ترجمه و منتشر کند.

وی افزود: در حال حاضر وضعیت ترجمه و نشر نسبت به ۱۰ یا ۲۰ سال پیش بهبود یافته است. تعداد کتاب‌های ترجمه شده بیشتر شده و برخی از ناشران به طور مستقل آثار خود را ترجمه و منتشر می‌کنند. به طور کلی، ما تاکنون ۱۶۰ کتاب در اینجا ترجمه و چاپ کرده‌ایم و تعدادی دیگر نیز در دست چاپ است.
دیدبان همچنین به استقبال بی‌نظیر از دو کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» اشاره کرد که به دلیل محتوای علمی و ارزشمند خود دو بار تجدید چاپ شده‌اند.

مهدی بیردال، ناشر ترک در این مراسم گفت: در سال ۱۹۹۲ میلادی، کتاب‌های مربوط به اهل بیت در ترکیه بسیار کم بود. ما ۱۵ کتاب در این زمینه منتشر کردیم. در حوزه کودک و نوجوان نیز کمتر فعالیت داشتیم، اما اخیراً کتاب «لینا لونا» را منتشر کرده‌ایم که با استقبال خوبی روبه‌رو شده است. 

عباس جهانگیریان، نویسنده کتاب «فارابی» در این نشست اظهار کرد: فارابی اولین نظریه‌پرداز موسیقی در جهان است. ۱۲۰۰ سال پیش کتاب‌هایی در زمینه موسیقی نوشته که هنوز مورد استفاده موسیقی‌پژوهان قرار می‌گیرد. همچنین فارابی فلسفه یونان را ساده تفسیر کرد و گفته شده که بوعلی سینا با مطالعه کتاب‌های فارابی با فلسفه آشنا شده است.

حسن کارابولوت، مترجم کتاب «فارابی» نیز در سخنانی گفت: ما در سایت اهل بیت (ع) تلاش داریم تا افکار صحیح اسلام و اهل بیت (ع) را به درستی منتشر کنیم. سایت ما اکنون بیش از دو میلیون بازدیدکننده دارد. هر هفته نیز پیام‎هایی از مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و کلام امیرالمومنین (ع) منتشر می‎کنیم. در حوزه نشر کتاب نیز در سال گذشته دو کتاب مهم با موضوع زن و کودک منتشر کردیم که مورد توجه متفکران و پژوهشگران قرار گرفت و در فضای مجازی با استقبال رو‌به‌رو شد. 

وی همچنین به کتاب‌های منتشر شده در زمینه شناخت ماه محرم و اباعبدالله حسین (ع) اشاره کرد و ادامه داد: ما ۲ هزار جلد کتاب درباره امام حسین (ع) و واقعه کربلا در میان برادران اهل تسنن و عرب‌زبان در استانبول توزیع کردیم. نیاز داریم که این نوع فعالیت‌های فرهنگی و نشر کتاب تقویت شوند.

کارابولوت درباره ضرورت تقویت برنامه‌ریزی و حمایت از نشر کتاب‌های اهل بیت (ع) در ترکیه گفت: جوانان امروز بیشتر از اینترنت و سایت‌ها برای خواندن استفاده می‌کنند. ما باید با برنامه‌ریزی درست، اهداف اهل بیت (ع) را به درستی منتشر کنیم و برای این کار نیازمند حمایت‌های بیشتری از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات هستیم.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۷تا۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام‌خمینی (ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا می‌کند.

انتهای پیام/ 161

برچسب ها: انسان 250 ساله
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار