مالکی: روابط ایران با شرق باید به‌عنوان یک راهبرد پایدار دنبال شود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: روابط تهران با مسکو و پکن صرفاً نظامی نیست، بلکه ابعاد اقتصادی و تجاری گسترده‌ای دارد و این روابط باید به‌عنوان یک راهبرد پایدار دنبال شود.
کد خبر: ۷۹۱۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۰۵:۱۶ - 08November 2025

«فدا حسین مالکی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس با اشاره به عمق روابط جمهوری اسلامی ایران با روسیه و چین اظهار داشت: اینکه گفته می‌شود ایران، روسیه و چین روابط راهبردی با یکدیگر دارند، سخن درستی است. ما در حوزه‌های مختلف همکاری‌های قابل توجهی داریم و این همکاری‌ها مبتنی بر منافع متقابل است.

مالکی: روابط ایران با روسیه و چین راهبردی و بر پایه منافع ملی است

وی افزود: اگر آمریکایی‌ها و کشور‌های غربی از نزدیکی سه کشور احساس خطر می‌کنند، این مسئله مشکل خودشان است. روابط ما در چارچوب منافع ملی تعریف شده و هیچ‌گونه تهدیدی برای دیگر کشور‌ها محسوب نمی‌شود. آنچه نگران‌کننده است، دخالت غرب در نظم منطقه‌ای و تلاش برای برهم زدن معادلات سیاسی و اقتصادی در منطقه است.

مالکی تصریح کرد: تأکید کمیسیون امنیت ملی مجلس همواره این بوده است که وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌ها روابط با کشور‌های مؤثر منطقه را در چارچوب یک استراتژی مشخص و پایدار پیگیری کنند. این همکاری‌ها نه‌تنها به نفع ملت ایران، بلکه در جهت تثبیت ثبات و امنیت منطقه‌ای است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در شرایطی که غربی‌ها با سیاست فشار و تحریم به دنبال تضعیف اقتصاد کشور‌ها هستند، تقویت همکاری‌های اقتصادی با چین و روسیه می‌تواند زمینه‌ساز خنثی‌سازی تحریم‌ها و گسترش ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی ایران باشد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین خاطرنشان کرد: تجربه همکاری‌های اخیر در حوزه انرژی، حمل‌ونقل و فناوری نشان می‌دهد که روابط ایران با شرق تنها در حد شعار نیست، بلکه به مرحله اجرا رسیده است. تداوم این مسیر نیازمند هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و اقتصادی کشور است تا از فرصت‌های موجود به بهترین شکل استفاده شود.

انتهای پیام/381

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار