دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

خاندان آل‌سعود نقش‌آفرین اصلی بحران‌های جهانی و منطقه‌ای

با گذشت 14 سال پس از واقعه 11 سپتامبر و حمله به برج های دوقلو در نیویورک، واکاوی اسناد جدیدی از دخالت خاندان آل سعود در هدایت این عملیات در رسانه‌ها، مقامات سعودی را به التهاب انداخته و پرده دیگری از سریال حمایت‌های آنان از تروریسم بین‌المللی را به نمایش گذاشته است.
کد خبر: ۸۳۱۷۷
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲ - 23May 2016

خاندان آل‌سعود نقش‌آفرین اصلی بحران‌های جهانی و منطقه‌ای

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، مجلس سنای آمریکا روز سهشنبه گذشته لایحهای را تصویب کرد که به خانوادههای قربانیان حادثه یازده سپتامبر اجازه میدهد تا علیه دولت عربستان سعودی به خاطر خسارتهای وارده اقامه دعوی کنند. این در حالی است که کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که در صورت تصویب این لایحه، باراک اوباما آن را وتو خواهد کرد.

در صورت تصویب نهایی این لایحه که حاصل طرح مشترک «جان کورنین» سناتور ارشد ایالت تگزاس و مرد شماره دو جمهوریخواهان در کنگره و «چارلز شومر» سناتور دموکرات ایالت نیویورک بوده است، مصونیت قضایی حاکمیتی را - که از اقامه دعوی قضایی علیه دولتهایی که در حملات تروریستی علیه خاک آمریکا نقش داشتهاند، جلوگیری میکرد - رفع میکند. این قانون به بازماندگان این حملات و بستگان آنها اجازه میدهد تا از این کشورها طلب خسارت کنند.

اما «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران ضمن اعلام موضع دولت آمریکا در برابر این طرح تاکید کردهاست:«با توجه به نگرانیهایی که ما ابراز کردهایم، این که بخواهیم تصور کنیم که رئیس جمهور این قانون را امضا کند».

عربستان سعودی که هرگونه مسئولیت خود در حملات سال 2001 را رد میکند، به شدت با این لایحه مخالفت کرده بود. سعودیها گفته بودند که در صورت تبدیل این لایحه به قانون ممکن است که در اقدامی تلافیجویانه، حدود 750 میلیارد دلار از داراییها و املاک خود را در آمریکا به فروش برسانند.

این ادعا در حالی مطرح شد که وزارت خزانه داری آمریکا مجبور شد برای نشان دادن واکنش مناسب به این تهدید سعودیها دست به کار بزرگی بزند و برای نخستین بار طی 4 دهه گذشته اقدام به اعلام میزان بدهیهای سرمایهای خود به کشورهای جهان نماید. بر اساس این گزارش میزان دقیق سهام عربستان سعودی به 116/8 میلیارد دلار میرسد که بالاترین رقم در میان کشورهای صادر کننده نفت بوده و عربستان را در ردیف کشورهایی چون ژاپن و چین به عنوان بزرگترین سرمایه گزاران در آمریکا قرار می دهد. 

«ویتنی اسمیت» سخنگوی وزارت خزانه داری ضمن اعلام این آمار تاکید کرد: افشای این اطلاعات که از سال 1974 برای نخستین بار صورت میگیرد، کاملا در راستای قانون آزادی اطلاعات بوده و هیچ ارتباطی با تهدیدات اخیر مقامات سعودی ندارد.

نقش سعودیها در حمایت از عاملان وقایع سپتامبر سال 2001 نیویورک چگونه افشا شد؟

روزنامۀ انگلیسی «گاردین» چند روز پیش با ارائه دلایل غیر قابل انکاری درباره نقش مسئولان دولتی عربستان در حملات 11 سپتامبر، تأکید کرد که باید از هرگونه تساهلی در سیر تحقیقات مرتبط با این مسأله خودداری شود.

گاردین با انتشار اظهارات یکی از اعضای جمهوری خواه کنگره که پیشتر عضو کمیته تحقیق درباره حوادث 11 سپتامبر بوده است، به نقل از وی نوشت: دلایل غیر قابل انکاری وجود دارد که نشان میدهد شماری از مسئولان سعودی شبکهای برای حمایت ازعاملان حملات تأسیس کردهاند. این عضو کنگره، همچنین، از دولت اوباما خواست تا به سرعت برای علنی کردن گزارش سری کنگره درباره ارتباط عربستان با حملات وارد عمل شود.

گاردین در بخش دیگری از گزارش خود، با اشاره به اظهارت «جان لِمن»، از مقامات نیروی دریایی در دولت ریگان، به نقل از وی آورده است: «عربستانیها نقش واقعا بزرگی در حمایت از هواپیما ربایان 11 سپتامبر داشتهاند که بعضی از این افراد در حکومت عربستان صاحب مناصب دولتی بودهاند.

لِمن، همچنین، در پاسخ به اینکه شاید کمیته تحقیق و تفحص درباره حملات 11 سپتامبر به دلیل عدم تصریح به این واقعیات دچار اشتباه شده باشد، گفت: «گزارشی که منتشر کردیم، به هیچ وجه نباید عربستان را از اتهاماتش تبرئه می کرد».

لِمن با اشاره به نقش وزارت امور دینی عربستان در حمایت از تروریسم توضیح داد که «فهد الثمیری»، کارمند این وزارتخانه که از عاملان حملات حمایت کرده است، تحت نظارت وزارت سعودی فعالیتهای خود را انجام میداده است.

همچنین «تیم رومر» سناتور سابق آمریکایی از حزب دمکرات و سفیر آمریکا در هند هم اولین بار به عنوان عضو کمیته تحقیقات مشترک و سپس به عنوان عضو کمیته 11 سپتامبر، به ارائه توضیحاتی پیرامون این اسناد پرداخته است.

رومر گفته است: در این اسناد به احتمال حمایت رسمی و دولتی عربستان از دو نفر از عوامل این حوادث که در کالیفرنیای جنوبی اقامت داشتند، اشاره شده است و این اطلاعات به منظور بررسی در اختیار کمیته حقیقت یاب یازده سپتامبر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه اطلاعاتی که در اسناد 28 صفحهای آمده است، همه را شگفت زده خواهد کرد، گفت: «اطلاعاتی که در گزارش کمیته حقیقت یاب 11 سپتامبر درباره حوادث "سن دیه گو" و "لس آنجلس" مبنی بر دخالت عربستان در آنها آمده است، شما را حیرت زده خواهد کرد».

سناتور «باب گراهام» نیز که عضو کمیته حقیقت یاب کنگره آمریکا درباره حملات 11 سپتامبر بود گفت که با وجود گذشت 14 سال از انتشار گزارش نهایی کمیته حقیقت یاب، یک بخش 28 صفحهای از آن وجود داشت که به نقش عربستان در حمله 11 سپتامبر اشاره می کرد، اما سازمانهای امنیتی آمریکا از جمله "اف بی آی" مانع از انتشار آن شدند.

بر اساس گزارشی که ایندیپندنت از روزنامه نیویورک پست نقل کرده، پلیس فدرال آمریکا «اف بی آی» ظاهرا بر نتایج یک تحقیق در خصوص ارتباط خاندان سعودی با حوادث یازده سپتامبر و نقش آنها در سازماندهی عملیات سرپوش گذاشته شده است. طبق این گزارش، اف بی آی درباره ادعاهایی مبنی بر خروج ناگهانی یکی از خانوادههای برجسته سعودی از آمریکا چند هفته قبل از حوادث یازده سپتامبر تحقیق کرده بود اما جزئیات آن در اختیار کمیسیون تحقیق کنگره در روند بررسی حوادث یازده سپتامبر قرار داده نشد.

گفته می شود خانهای خالی متعلق به «عصام قضاوی» مشاور نوه ملک فهد پادشاه وقت سعودی بوده است که دختر و دامادش در آن سکونت داشتند، اما در آگوست 2001 به شکلی ناگهانی از آن خانه رفتند.

روزنامه نیویورک پست در این باره نوشته است: بر اساس این گزارش، 15 روز پیش از حملات 11 سپتامبر یک خانواده سرشناس سعودی ناگهان خانه مجلل خود در ساراسوتا واقع در ایالت فلوریدا را رها کرده و جواهرات، پوشاک، اثاثیه گرانقیمت و یک پارکینگ پر از خودروهای لوکس و حتی یک یخچال پر از مواد غذایی را بر جای گذاشتند. تنها چیزی که آنها فراموش نکردند، آدرس خانه جدید بود. ساکنان این خانه به سادگی و بدون اطلاع دادن به همسایهها، معاملات ملکی و یا حتی پستچی آنجا را ترک کردند.

به نوشته این روزنامه، خانه 3300 متر مربعی متعلق به قضاوی از مشاوران نزدیک یکی از بستگان ملک فهد در آن زمان از سوی دختر و دامادش مورد استفاده قرار داشت که آنها به سرعت دو هفته پیش از حملات 11 سپتامبر و پس از شش سال استقرار در آن خانه، به عربستان بازگشتند. همسایگان این مساله را به اداره تحقیقات فدرال آمریکا ( اف بی آی) اطلاع دادند و آنها با آغاز تحقیقات خود متوجه شدند که دستکم یکی از اعضای این خانواده در همان مدرسهای تعلیم پرواز دیده بود که برخی از هواپیمارباهای 11 سپتامبر در نزدیکی وینس فلوریدا آموزش دیده بودند. بازگشت ظاهرا ناگهانی آنها به عربستان سعودی سوء ظن همسایگان را برانگیخت و زمینه ساز تحقیقاتی در این خصوص شد. گفته می شود ماموران اف بی آی به هویت اشخاص ذی نفوذ در این پرونده پی بردند. تحقیقات درباره روابط میان این خانواده سرشناس سعودی با هواپیما رباها از 19 سپتامبر 2001 آغاز شد و برای سالها ادامه داشت.

خاندان آل سعود نقش آفرین اصلی بحرانهای جهانی؛ از زمینه سازی در نیویورک  تا جنگ افروزی در غرب آسیا

امروز افشای نقش محوری رژیم آلسعود در حوادث سال 2001 نیویورک درحالی صورت میگیرد که جهانیان شاهد تداوم فتنهانگیزی و آتش افروزی این خاندان سلطه طلب در منطقه غرب آسیا هستند. بر افروختن آتش جنگ بر سر مردم مظلوم و بی دفاع یمن و حمایت بی حد و حصر از ترویستهای تکفیری داعش در عراق و سوریه نمونههای بارز جنایتهای خاندان آل سعود است.

«وسلی کلارک» فرمانده اسبق نیروهای ناتو اسفند ماه سال گذشته به صراحت به نقش متحدان آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی داعش اذعان کرد و گفت این گروه با هدف مبارزه با حزب الله لبنان شکل گرفت.

این ژنرال بازنشسته آمریکایی، در گفت وگو با شبکه سی ان ان در مورد درخواست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از کنگره برای دریافت مجوز مبارزه با داعش، گفت: «ببینید، داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت. چراکه وقتی شما کسانی را می خواهید که باید تا پای مرگ با حزب الله بجنگند، نمیتوانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیائید در جنگ ثبت نام کنید، چون میخواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیم، بلکه شما میروید دنبال آدمهای متعصب، می روید، دنبال بنیادگراهای مذهبی، چون آنها هستند که حاضرند با حزبالله مبارزه کنند».

جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا نیز پیش از این در سخنانی که بسیار خبرساز شد و وی را به سه باز عذرخواهی وادار کرد، اذعان کرده بود که متحدان آمریکا در غرب آسیا برای تغییر نظام در سوریه، به شکل گیری گروههای تروریستی کمک کرده اند.

وی که در دانشگاه «هاروارد» درباره روابط خارجی سخنرانی می کرد، در مورد تحولات سوریه گفت: «گلایه همیشگی من این بود که بزرگترین مسئله ما متحدانمان هستند. متحدان ما در منطقه، بزرگترین مسئله ما در سوریه بودند».

معاون رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «ترکها دوستان فوق العادهای هستند و من همیشه روابط بسیار خوبی با اردوغان داشتهام و زمان زیادی را با او گذراندهام  .سعودی ها، اماراتی ها آنها چه کار میکردند؟ آنها آنقدر مصمم به کنار زدن اسد و در اصل یک جنگ نیابتی شیعه- سنی بودند که صدها میلیون دلار و ده ها و صدها هزار تن تسلیحات را برای هر کسی که با اسد میجنگید، روانه کردند، بدون در نظر گرفتن اینکه افرادی که در حال دریافت این کمکها بودند، النصره، القاعده و عوامل افراط گرای جهادی بودند که از دیگر بخش های جهان آمدهاند».

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار