به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قم، سرهنگ "رضا حافظی" جانشین فرمانده سپاه استان قم طی سخنانی در جمع دانشجویان بسیجی و مسئولان کاروانهای راهیان نور بسیج دانشجویی قم با بررسی اهمیت اردوهای راهیان نور از بُعد علمی بیان کرد: ارائه مباحث نظری در جمع دانشجویان باید دقیقاً جنبه علمی داشته و از پشتوانه منطقی محکمی برخوردار باشد.
وی با اشاره به اهمیت تاریخ هر ملت افزود: اهمیت زنده نگهداشتن تاریخ سبب میشود ملتها مدتی پس از آنکه دوران جنگ را پشت سر گذاشتند، مجدد به تاریخ آن جنگ رجوع کنند.
"حافظی" با بیان اینکه در موقعیت کنونی ما در حال دفاع هستیم و جنگ هنوز تمام نشده ابراز کرد: الان دهها ناو جنگی، صدها تن از مجهزترین نیروهای دشمن، دهها پایگاه نظامی و هزاران هواپیما و هلیکوپتر در اطراف ما وجود دارد.
جانشین فرمانده سپاه استان قم در ادامه با اشاره به تاریخ و آماری از جنگهای گذشته پرداخت و گفت: در طول پنج هزار سال تاریخ، 14 هزار جنگ رخ داده و طی آن چهار میلیارد نفر کشته شدهاند و در این مدت تنها ٢٩٢ سال بدون جنگ سپری شده است.
وی افزود: از سال ١٩۴۵ تا ١٩٩٠دنیا تنها سه هفته بدون جنگ بوده؛ در قرن بیستم هم ٢٢٠ جنگ با ۲۰۰ میلیون نفر کشته داشتیم.
"حافظی" با تاکید بر تاثیرپذیری فرهنگ از تاریخ کشور گفت: تمام مقاطع تاریخی هر ملت، تحولاتی را در فرهنگ آن ملت ایجاد میکند.
وی به بخشی از تاثیرات جنگ در جوامع پرداخت و تصریح کرد: بسیاری از پیشرفتها مثل اینترنت و ماهواره از نظامیان شروع شده و به دیگران رسیده است، حتی نظامیهای آلمانی در جنگ جهانی از شبکه ارتباطات داخلی "اینترانت" استفاده کردند.
جانشین فرمانده سپاه استان قم افزود: جنگها تحولات عظیمی را در ملتها بوجود آوردند مثلا جنگ ۳۳ روزه، ۲۲ روزه و ۸ روزه و هشت سال دفاع مقدس باعث بروز تحولات بزرگی در منطقه و جهان شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقشها و تاثیرات دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد: ما در نقش
پیشبرندگی دائمی دفاع مقدس، در همه زمینهها از جمله نظامی، اجتماعی، رهبری، مدیریت و فرماندهی تحولاتی داشتیم. پیشرفتهای فکری و نرم افزاری، منجر به تحولات فیزیکی و صنعتی شد.
حافظی با بیان نقش تربیتی دفاع مقدس، گفت: در این دوران، تحریک عِرق دینی و ملی، تحولات فرهنگی، معرفتی، هنجارهای اجتماعی و معرفی الگوها و بسیاری از تحولات تربیتی را از دوران دفاع مقدس داریم.
وی افزود: جنبههای مختلف مدیریت و رهبری در دفاع مقدس، به الگو و راهنمایی برای مدیریتهای خرد و کلان جامعه تبدیل شده است.
رییس ستاد راهیان نور استان قم تاکید کرد: اگر بخواهیم آن تاریخ و آن مقطع سازنده را به نسل آینده منتقل کنیم که به عنوان سرمشق، کتاب و قانون از آن پیروی کند و راه خود را بیابد، باید به دنبال یافتن شیوههای مناسب باشیم.
وی با بیان اینکه تاریخ جنگ و دفاع مقدس را باید از طریق ابزار مختلفی چون نویسندگی، فیلم، هنر خطاطی، نقاشی، موسیقی، موزه جنگ و.... انتقال داد، گفت: یکی از این ابزارها، اردوهای راهیان نور است.
حافظی با اشاره به اینکه این سفر، مثل برنامه یک سفر علمی است که بعد از دورههای تئوری گذاشته میشود، یادآور شد: سفر راهیان نور راه میانبری است از میان راههای شلوغ، زمانبر و پرهزینهای که برای درک هشت سال دفاع مقدس داشتهایم.
وی در توصیف بازخوردهای سفر راهیان نور گفت: در این سفر چند روزه، مطالب ارزشمندی را متوجه میشوید که به نوعی میتواند گویای همه دستاوردهای دفاع مقدس باشد.
جانشین فرمانده سپاه استان قم با بیان مصادیق تاثیرات تربیتی، فرهنگی و اجتماعی راهیان نور از زبان مسئولان و زائران گفت: بخاطر همین تاثیرات است که در جریان سانحهای که سال گذشته برای اتوبوس زائران دانش آموز اتفاق افتاد، رسانههای دشمن در تبلیغات خود، موضوع راهیان نور را مورد هجوم و حمله خود قرار دادند.
وی خطاب به خادمان راهیان نور دانشجویی با اشاره به اینکه باید قدر معنویت این سفر را دانست، تاکید کرد: راهیان نور هدیهای است که خدا به ما داده و باید از این هدیه به خوبی مراقبت کنیم.