به گزارش ساجد، این نویسنده و طنزپرداز در یادداشتی در ابتدای کتاب نوشته است: با شلیک تیر میرزا رضای کرمانی به ناصرالدین شاه، پایه جنبش مشروطه گذاشته شد. اینکه چه بر سر مشروطه آمد، بحث دیگری است، اما در دوره پرتلاطم آن عهد، بسیاری آثار درخشان طنز در داستان و شعر و هنر جدید کاریکاتور در ایران ایجاد شد.
در دوره پهلوی نیز طنزنویسان و پژوهشگران برجسته زیادی داشتیم که وقتی لودگی و هوچیگری و عوامفریبی به نام طنز و کمدی بازار گرم یافته بود، آنها به اجبار گوشهای گرفته بودند و خون دل میخوردند و حتا به تدریج دقمرگ میشدند، اما متأسفانه هیچکدامشان به رغم تواناییهای فراوان، تلاش نکردند تا مجموعهای از آثار قدرتمند طنز در دوره مشروطه را گردآوری کنند. در آن صورت، هر نویسنده، شاعر، فیلمساز و نمایشنامهنویس، جامعهشناس و مردمشناس، مجموعه شسته رفته و منبع پژوهشی خوبی در اختیار داشت و حداقل یک خدابیامرزی برای آن پژوهشگر میفرستاد.
برای اینجانب باعث مباهات است که اولین نفر در ایران و تاریخ ادبیات میهنم که شروع به گردآوری مجموعهای از آثار قدرتمند طنز و فکاهی در دوره پهلوی کردهام و علاوه بر آن، به نقد و بررسی آثار طنز در شعر و داستان، پرداختهام.»
همچنین در معرفی این کتاب عنوان شده است: «کتاب «طنز درباره پهلوی» از منظر ادبیات طنز، اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دوران پهلوی را با بهرهگیری از داستانهای شاخص و نقد آنها به تصویر درآورده است.»
کتاب «طنز درباره پهلوی» در 597 صفحه با شمارگان 2500 و قیمت 10500 تومان توسط انتشارات سوه مهر منتشر شده است.