تحلیلگر ایرلندی:

آمریکا از توان ایران برای درگیری در جنگ بزرگ آگاهی دارد

یک تحلیلگر ایرلندی در بیان دیدگاه‌های خود درباره علل مربوط به عدم واکنش واشنگتن به حمله موشکی تلافی‌جویانه ایران به یک پایگاه نظامی آمریکا در عراق (عین‌الاسد) گفت: آمریکا وارد جنگی نمی‌شود که احتمال شکست در آن وجود دارد.
کد خبر: ۳۸۲۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۹ - 03February 2020

آمریکا از توان ایران برای درگیری در جنگ بزرگ آگاهی داردبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جو کویین» تحلیلگر ایرلندی ضمن اشاره به حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه نظامی عین الاسد در خاک عراق و عدم واکنش واشنگتن به این حمله اظهار داشت: ایالات متحده از این مسئله آگاهی دارد که ایران قادر است در صورت لزوم در یک جنگ بزرگ درگیر شود.

وی ابراز کرد: آمریکا همچنین از این مسئله آگاه است که ایران توانایی درگیر شدن در یک جنگ مهم و بزرگ را در صورت لزوم دارد و مشخص نیست که آمریکا بتواند در چنین جنگی پیروز بیرون بیاید. آمریکا همیشه نسبت به مشارکت در جنگی که احتمال شکست در آن را دارد، بی‌میل بوده است.

متن کامل این مصاحبه را می‌توانید ملاحظه بفرمایید:

روز ۸ ژانویه، نیرو‌های مسلح ایران حملات موشکی را علیه یک پایگاه آمریکایی در غرب عراق به‌تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی انجام دادند، نظر شما درباره این حمله چیست؟

کویین گفت: از منظر غرور ملی، ایران چاره‌ای جز پاسخگویی به ترور ظالمانه سردار سلیمانی نداشت. احتمالاً قبل از این حملات، سطحی از هشدار به ایالات متحده داده شده است، یا ایالات متحده از اهداف احتمالی موشک‌های ایران آگاه بوده است.

ایران چندین فروند موشک بالستیک شلیک کرد. نیرو‌های آمریکایی قادر به رهگیری آن‌ها نشدند و احتمالاً تنها نظاره‌گر بودند و منتظر تأثیر حملات شدند، این مطلب به‌نقل از تارنما‌ها و گزارش‌های آمریکایی است. این حمله آسیب‌پذیری دفاع موشکی آمریکا را نشان داد، این مسئله چطور می‌تواند معادلات آینده را تغییر دهد؟

کویین گفت: این حمله شاید آسیب‌پذیری دفاعی ایالات متحده را برجسته کند، یا ممکن است این واقعیت را بیان کند که ایالات متحده آمادگی پذیرش پاسخ متناسب با ترور سردار سلیمانی را داشته است. مسلماً آمریکا از توانایی دفاعی موشکی قابل توجهی برخوردار است، اما این واقعیت که آن‌ها حتی سعی در رهگیری موشک‌ها نیز نداشته‌اند، نشان می‌دهد که این حمله مورد انتظار و قابل تحمل بوده است.

بعداً مقام‌های آمریکایی تأیید کردند که تاکنون بیش از ۶۰ نظامی آمریکایی در این حملات زخمی شده‌اند، به‌خلاف ادعا‌های اولیه واشنگتن که هیچ کسی زخمی نشده است. ابعاد خسارات واردشده بسیار جدی و زیاد است و اکنون روشن و آشکار شده است. چرا ترامپ سعی کرد تا اهمیت این حملات را کم جلوه دهد و بگوید همه چیز خوب است؟ چرا فکر می‌کنید آمریکا از واکنش نشان دادن عاجز شد؟

کویین گفت: چهره ارتش آمریکا به‌عنوان یک ارتش قدرتمند، شامل بخش بزرگی از توانایی آن برای تهدید مخالفان است، اما در عین حال به‌دلایل مختلف، توانایی واقعی ارتش آمریکا برای درگیر شدن در جنگ همراه با مصونیت، دیگر با اعتبار و شهرت قدرتمند آن همراه و سازگار نیست، در نتیجه، این تصویر باید تغییر کند، و به همین دلیل است که ترامپ تأثیر حملات موشکی ایران را کم‌اهمیت جلوه می‌دهد. همان‌طور که اشاره شد، آمریکا به این دلیل به حملات موشکی ایران پاسخ نداد، زیرا انتظار یک واکنش متناسب را از سوی ایران داشت و خودش را برای تحمل چنین حمله‌ای آماده کرده بود.

آمریکا همچنین از این مسئله آگاه است که ایران توانایی درگیر شدن در یک جنگ مهم و بزرگ را در صورت لزوم دارد و مشخص نیست که آمریکا بتواند در چنین جنگی پیروز بیرون بیاید. آمریکا همیشه نسبت به مشارکت در جنگی که احتمال شکست در آن را دارد، بی‌میل بوده است.

آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند «روز حملات موشکی سپاه به پایگاه نظامی آمریکا، یوم الله بوده است. پاسخ سپاه یک پاسخ کوبنده و محکم به ابرقدرت پوشالی آمریکا بوده است.»، نظر شما چیست؟ آیا تصور می‌کنید این یک نقطه عطف تاریخی است آن هم در شرایطی که برای نخستین بار حمله مستقیم نظامی به آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم صورت گرفته است؟

کویین گفت: این حمله را می‌توان یک نقطه عطف تاریخی در نظر گرفت، اما تنها در چارچوب دولت آمریکا که ترور علنی یک فرمانده نظامی از یک کشور بزرگ و مهم مثل ایران را یک نقطه عطف تاریخی می‌داند.

حمله موشکی ایران در پاسخ به تروری صورت گرفت که دولت ترامپ علیه سردار سلیمانی انجام داد. نظم جهانی که طی ۱۰۰ سال گذشته حاکم شده، در حال تغییر است، با آن تغییر ما باید انتظار داشته باشیم که در سطح سیاسی و اجتماعی شاهد اتفاقات بی‌سابقه‌ای باشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار