گذار از مرحله ای سخت

در این مرحله حساس باید فرصت کافی و لازم در بررسی حقوقی و قانونی سند برجام را گذاشت و اجازه گذار از این مرحله را باید به سختی داد!
کد خبر: ۵۰۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴ - 25July 2015

گذار از مرحله ای سخت

به گزارش فضای مجازی دفاع پرس، وبلاگ "تمهیدات" نوشت:

بسم الله الرحمن الرحیم

وقتی پای «منافع ملی» در میان باشد، باید به شدت از حرکات احساسی و سریع پرهیز نمود! چارچوب فضای رسانه ای باید عقلانی و خردمندانه شکل گیرد، تا با حفظ وحدت بتوان «منافع کشور» را تحقق بخشید.

مسئولان محترم مذاکرات متن نهایی مذاکرات 12 ساله را با زحمات بسیار به جمع بندی رساندند که نزد حق تعالی حتما اجر بسیاری خواهند برد. متنی که برنامه پیشرفت میان مدت و یا شاید بلند مدت کشور را در صورت تصویب تحت تاثیر قرار خواهد داد! پس باید بسیار دقیق آن را موشکافی نمود و از ایجاد فضای دو قطبی و احساسی در جامعه پرهیز نمود! متاسفانه صدا و سیما و برخی اشخاص و رسانه ها فضا را طوری نشان میدهند که انگار فتح الفتوحی رخ داده! در صورتیکه هنوز هیچ اتفاقی الزام آوری نیفتاده است و تنها متنی با تحمل زحمات و زمانهای بسیار و قابل تقدیر، فراهم گردیده است و حتی قرار نیست اتفاقی مثبت در سال جاری با این مذاکرات رخ دهد!

ابتدا باید دید آیا آن اهدافی که نظام اسلامی در مذاکرات دنبال می کرد، در متن تحقق یافته است یا خیر؟!

در مرحله دوم باید دید آیا خطوط قرمز در متن دقیقا رعایت گشته است یا خیر؟!

اهداف اصلی ما در مذاکرات عبارت از تثبیت و تایید حق صنعت هسته ای در دنیا و لغو تمامی تحریم ها بوده است.

ادامه مبارزه

همچنین برخی از خطوط قرمز من جمله لغو فوری تحریمها هنگام امضای توافق، غیرقابل تفسیر بودن قرارداد، عدم پذیرفتن تعهدات برگشتناپذیر، محدود نشدن لغو تحریم به انجام تعهدات ایران، خدشهدار نشدن حمایت ایران از مقاومت اسلامی، نپذیرفتن مصاحبه با دانشمندان و موکول نکردن کارهای ایران به گزارش آژانس می باشد.

حال با رجوع به سند 159 صفحهای برجام (JCPOA)و مقایسه آن با اهداف و خطوط قرمز می توان نگاه صحیح و عقلانی به متن سند داشت...

اگرچه به نظر بنده فارغ از نگاه فوق به مذاکرات که تحلیلهای خوبی ارائه شده است، باید درباره آنچه آمریکاییها در سردارند باید به اندازه کافی وقت گذاشت و اندیشید!

خدا در قرآن به ما دستور داده که نباید راهی برای برتری کافران به مسلمانان باقی گذاشت و همچنین انذار فرموده که آنان از شما راضی نخواهند شد مگر به آیین کافران درآییم! و همچنین تجربه 4 دهه گذشته به خوبی نشان میدهد که برخی از 6 دولت طرف مقابل مذاکره به هیچ عنوان قابل اطمینان نیستند، اگرچه نمونه هایی از عهدشکنی تمامی این دولتها را می توان برشمرد!

پس با تمامی دارایی ها و تجربه های گذشته نمی توان به سند برجام 5 مرحله ای چندان امیدوار بود،و هنگامی که توافقهای بد ژنو و لوزان و همچنین آدرسهای اشتباه مسئولین مذاکره کننده به داخل و خارج از خاطرمان میگذرد، عدم خوش بینی بیشتر نمود پیدا میکند!

بنابراین در این مرحله حساس باید فرصت کافی و لازم در بررسی حقوقی و قانونی سند برجام را گذاشت و اجازه گذار از این مرحله را باید به سختی داد!

نظر شما
پربیننده ها