مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران:

تشرف خانواده شهدا به زیارت عتبات/ کشته‌شدگان رژیم بعثی به هیچ عنوان در زمره شهدای موسسه شهدا عراق نیستند

ساکی در نشستی با اصحاب رسانه دستاورد‌های سفر معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به کشور عراق را تشریح کرد.
کد خبر: ۵۱۰۲۵۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳ - 07March 2022

تشرف خانواده شهدا به زیارت عتبات/ کشته‌شدگان رژیم بعثی به هیچ عنوان در زمره شهدای موسسه شهدا عراق نیستندبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، حسن ساکی مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته (یکشنبه) در نشست تشریح دستاوردهای سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به عراق در خصوص تفاهم‌نامه یک‌ساله‌ای که حاصل سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به کشور عراق است و بر اساس توافق طرفین پس از یک سال قابل تمدید خواهد بود، اظهار داشت: تدارکات این سفر حدود یک سال پیش در زمان رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام شد، اما به دلیل محدودیت زمان و تکمیل نشدن برنامه‌ریزی‌ها و بررسی‌های اولیه، عملی نشد. هر سفر رسمی نیازمند دعوت طرف مقابل است و پس از طی فرآیند دیپلماتیک انجام می‌شود که در مورد این سفر این روند انجام شده است و سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به کشور عراق با هماهنگی مسئولان و سازمان‌های مربوطه و با نظر حقوقدانان و حوزه حقوقی وزارت امور خارجه انجام شد.

ساکی با اشاره به شبهاتی که در چند روز اخیر در فضای مجازی در مورد جامعه هدف موسسه شهدا عرق مطرح شده است، گفت: چند سال پیش و قبل از مطرح شدن دعوت رسمی از بنیاد شهید و امور ایثارگران ایران، این سؤالات برای بنیاد نیز ایجاد شده بود، ولی با اندکی مطالعه و بررسی قرائن به حقیقت این شبهه و سؤال می‌توان دست یافت.

وی ادامه داد: بررسی‌های دقیق کارشناسان، بررسی مدارک، مستندات و قانون مربوط به مصادیق شهید در موسسه شهدا عراق، این شبهه را برطرف کرد و بر اساس ماده ۱ قانون «شهید» در عراق، کشته‌شدگان رژیم بعثی به هیچ عنوان در آمار شهدای موسسه شهدا عراق محسوب نمی‌شوند.

مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران در تبیین ماده ۱ قانون «شهید» در عراق ادامه داد: هر شهروند عراقی که در عراق مقیم است و جان خود را به طور مستقیم بر اثر جنایت‌های حزب بعث از جمله اعدام، زندانی، شکنجه، نسل‌کشی، سلاح شیمیایی، جنایت‌های ضد بشریت رژیم بعث، انحلال فیزیکی، آوارگی، فرار از خدمت نظامی در زمان جنگ با ایران و مدفون شدن در گور‌های دسته جمعی به دلیل مخالفت با رژیم بعثی فدا کرده است، شهید محسوب می‌شود.

ساکی در این خصوص تأکید کرد: خانواده‌های کشته‌شدگان نیرو‌های بعثی هیچ‌گونه ارتباطی با موسسه شهدای عراق ندارند. همان‌طور که پس از انقلاب اسلامی در ایران هیئت‌های پاکسازی برای رژیم پهلوی تشکیل شد، تمام افرادی که با رژیم بعثی عراق در ارتباط بودند نیز از ادارات و سازمان‌های عراق بیرون رانده شدند، مگر اینکه هویت فردی مخفی مانده باشد، همانطور که ممکن است در کشور ما نیز چنین افرادی وجود داشته باشند و این موضوع طبیعی است.

وی با اشاره به شهدایی که در موسسه شهدای عراق ثبت شده‌اند، افزود: این شهدا، همان افرادی هستند که در کنار رزمنده‌های ایرانی برای دفاع از انقلاب و وطن ما در جبهه ایران علیه نیرو‌های بعث جنگیدند و شهید شدند که تعداد آن‌ها به چند هزار نفر می‌رسد. تعداد برخی از شهدای خانواده‌های عراقی به دو، سه و چهار شهید هم می‌رسد.

مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد: آمار شهدای موسسه شهدای عراق ۳۳۰ هزار نفر است که ۶۰ هزار شهید مربوط به زمان صدام و توسط رژیم بعث، ۱۰ هزار شهید از نیرو‌های حشد الشعبی در جنگ با داعش و مابقی مربوط به حملات تروریستی به خصوص در شهر‌های شیعه‌‎نشین است.

وی با اشاره به اهداف سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران که در راستای توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی و مذهبی مشترک و همچنین تحکیم علائق و روابط فی مابین دو ملت ایران و عراق برنامه‌ریزی شد، خاطرنشان کرد: با توجه به این اهداف دو طرف سعی دارند بتوانند خانواده‌های شهدای طرفین را برای زیارت عتبات مقدس عالیات اعزام کنند و این امر جهت ارائه تسهیلات مادی و معنوی به خانواده معظم شهدا است. طبق این تفاهم‌نامه خانواده‌های شهدا سالانه حداقل دو بار به عتبات عالیات اعزام می‌شوند؛ که یک بار در زمان اربعین حسینی و یک بار در سایر روز‌های سال خواهد بود.

ساکی در خصوص دیدار‌هایی که با متولیان عتبات حسینی، علوی، عباسی و استانداران کربلا و نجف صورت گرفت، تصریح کرد: قرار است عراق زمینی را در کربلا و نجف با موقعیت جغرافیایی مناسب و نزدیک حرم، در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران ایران قرار دهد که هزینه ساخت با ایران است، اما وعده داده شده که این هزینه از محل وجوه بلوکه شده در عراق پرداخت شود.

مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اشاره به اینکه متن یادداشت تفاهم‌نامه در اختیار معاونت حقوقی وزارت خارجه است و هیچ مورد مکتوم و پوشیده‌ای وجود ندارد، تصریح کرد: این یادداشت تفاهم‌نامه در ۱۰ بند و در دو بخش عمومی و خصوصی با محوریت درمان، زیارت و مسکن تنظیم شده است که تمامی جزئیات در آن‌ها شرح داده شده است. در بحث درمان این موضوع مطرح است که به جای درمان در کشور‌های اروپایی و کشور‌هایی نظیر اردن، با توجه به مراکز درمانی زیادی که در ایران وجود دارد، از خدمات درمانی کشور با پرداخت هزینه و با کمک کارشناسان توریست درمانی بهره‌برداری شود.

ساکی با ارائه توضیحاتی در موضوع آموزش مبنی بر اینکه دانشگاه شاهد اعلام آمادگی کرد که می‌تواند دانشجویان شاهد نخبه و مستعد را جذب کند، ادامه داد: چه در بحث درمان و چه در آموزش، موضوع ارزآوری و رونق اقتصادی و همچنین توسعه ابعاد فرهنگی برای کشور مطرح است.

وی با تأکید بر این نکته که در این تفاهم‌نامه هیچ امتیاز مادی به طرف مقابل داده نشده است، در زمینه واگذاری زمین‌ها از سوی دولت عراق افزود: موسسه اقتصادی کوثر شرکت متولی ساخت و ساز و ساختمان است و تمام مصالح ساختمانی که از ایران وارد عراق می‌شود، معاف از مالیات، هزینه گمرک و تمام تعرفه‌هایی است که برای سایر کشور‌ها تعریف شده است.

مدیرکل امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اشاره به دیداری که قاضی‌زاده هاشمی و هیئت همراه با الکاظمی نخست وزیر عراق داشتند، گفت: الکاظمی پیشنهاد داد کشور عراق در قالب کنگره بزرگداشت شهدای مدافع حرم به مدت چهار تا پنج روز میزبان خانواده‌های شهدای ایرانی که مدافع حرم عتبات عالیات در عراق بودند و شهید شدند، باشد. این موضوع علاوه بر اثر معنوی برای خانواده‌های شهدای مکرم مدافع حرم، ابعاد سیاسی ویژه‌ای نیز خواهد داشت.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار