مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی:

«مساجد» در عرصه جهاد تبیین پرچمداران نشر ارزش‌های دفاع مقدس هستند

سردار «یوسفعلی‌زاده» گفت: حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یک وظیفه همگانی است؛ بر همین اساس مساجد به‌عنوان کانون بسیاری از حرکت‌های اجتماعی و فرهنگی همسو با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌توانند پرچمداران جهاد تبیین در عرصه دفاع مقدس باشند.
کد خبر: ۵۱۷۶۰۴
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱ - 20April 2022

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، حجت‌الاسلام «مجتبی مهدوی ارفع» رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان امروز با حضور در مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی با سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلی‌زاده» مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

سردار یوسفعلی‌زاده در این دیدار اظهار داشت: محوریت گفتمان رایج بین علما؛ گفتمان امام خمینی (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهادت و است که از این زاویه بین اداره‌کل حفظ آثار استان و مرکز رسیدگی به امور مساجد نقطه وصل و اشتراکات فراوانی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس ۱۰ درصد رزمندگان کشور از خطه خراسان بزرگ اعزام می‌شدند و بر همین اساس نقش استان در این زمینه بارز و ممتاز است، افزود: یگان‌های رزم خراسان شامل لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع)، لشکر ویژه شهدا، لشکر ۲۱ امام رضا (ع)، لشکر ۵ نصر، پشتیبانی جهاد سازندگی، سازمان تبلیغات اسلامی، آستان قدس رضوی و سایر مجموعه‌های صنفی همه خط شکن و عملیاتی بودند. وجود بیش از ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی و نزدیک به ۲۳ هزار شهید خراسان بزرگ شاهد گویایی بر این مطلب است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی ادامه داد: ثبت و ضبط پیشینه رزمندگی استان به تفکیک یگان، عضویت، سال و نوع خدمات رزمندگان در جبهه‌ها از وظایف اداره‌کل حفظ آثار است.

این مسئول با اشاره به اینکه نقش علما و روحانیون در طول تاریخ انقلاب اسلامی برجسته بوده است، یادآور شد: یکی از مقاطع تاریخی که روحانیون خوش درخشیدند دفاع مقدس است. در آن زمان روحانیون در قالب یگان‌های رزمی و تبلیغی به جبهه‌ها اعزام می‌شدند که نسبت ایثارگری و شهدای روحانیت نسبت به سایر اقشار با اختلاف زیاد در رتبه نخست قرار دارد. جمعی از این قشر در آن دوران یا به فیض شهادت نائل آمدند و تعدادی مفتخر به جانبازی شدند و عده‌ای نیز در قامت پیشکسوت به سایر وظایف رزمندگی خود پس از دفاع مقدس ادامه دادند.

یوسفعلی‌زاده با بیان اینکه پیشینه رزمندگی جامعه ایثارگری استان در دفاع مقدس امروز در معرض تحریف، انحراف و تغافل است، خاطرنشان کرد: وظیفه ماست که از طریق حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و همچنین مقاومت نگذاریم این اتفاق بیفتد.

وی تصریح کرد: راهبرد دشمن و ایادی داخلی آن سازش با استکبار بوده و هست در حالیکه منطق امام خمینی (ره) و فرزندان انقلابی‌ ایشان مقاومت و جهاد همه جانبه است.

این مسئول تأکید کرد: حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یک وظیفه همگانی است؛ بر همین اساس مساجد به‌عنوان کانون بسیاری از حرکت‌های اجتماعی و فرهنگی همسو با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌توانند پرچمداران جهاد تبیین در عرصه دفاع مقدس باشند.

یوسفعلی‌زاده بهره‌گیری از ائمه جماعات در تبیین ارزش‌های دفاع مقدس را مورد تأکید قرار داد و گرامیداشت مناسبت‌های این حماسه جاوید را با استفاده از ظرفیت مساجد ضروری دانست.

مساجد کانون تربیت انسان تراز انقلاب اسلامی

حجت‌الاسلام مهدوی ارفع در این دیدار با تأکید بر استفاده از ظرفیت مساجد در حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ابراز داشت: مساجد کانون محوری تربیت نیروی انسانی در عرصه تمدن اسلامی و جریان انقلاب اسلامی هستند. این نهاد مقدس یکی از نهادهای مهم در حکومت اسلامی است که باید به نقش آن توجه ویژه‌ای داشت.

وی تأثیر نقش مسجد را در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تعیین‌کننده دانست و یادآور شد: در جریان انقلاب اسلامی مساجد پایگاه انقلابیون بود و بعدها در دوران دفاع مقدس نیز جذب و شناسایی نیرو برای اعزام به جبهه‌ها و همچنین پشتیبانی از جنگ در همین مساجد انجام می‌گرفت. آمار ۹۷ درصدی شهدای مساجد دلیلی بر این مدعاست و رسالت ما را بیشتر می‌کند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان افزود: مساجد همانگونه که در عرصه‌های مختلف پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقش‌آفرینی کرده‌اند حتماً باید در حفظ و گسترش ارزش‌های دفاع مقدس نیز نقش‌آفرینی کنند چراکه از همه اقشار جامعه در مسجد حضور دارند.

مهدوی ارفع ادامه داد: اگر بخواهیم به جامعه انقلابی خود الگوهایی را معرفی کنیم؛ بهترین الگوها همین رزمندگانی هستند که در دوران دفاع مقدس بر اساس اقتضائات زمان خود در مسیر دفاع از اسلام و ارزش‌های انقلابی به تکلیف خود عمل کردند.

وی گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان به دنبال آن است تا با استفاده از ظرفیت ائمه جماعت مساجد و سازماندهی آنها در قالب راویان دفاع مقدس نسبت به نشر ارزش‌های دفاع مقدس و تبیین حماسه‌آفرینی‌های رزمندگان در دوران دفاع مقدس در یادواره‌های شهدا و گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس اقدام کند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان بیان داشت: این مرکز آماده تعامل با دفاتر نمایندگی حفظ آثار در شهرستان‌ها در راستای اجرای هر چه بهتر مأموریت‌های مشترک است. در مناطق ۱۲ گانه مشهد در عرصه‌های مختلف فرهنگی از جمله حوزه ایثار و شهادت اقدامات مهم و اثرگذاری در حال انجام است.

وی در پایان با بیان اینکه ساختار حکومت اسلامی از ابتدا با محوریت مسجد شکل گرفته است، تصریح کرد: ظرفیت مساجد در حکومت اسلامی بی نظیر است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌تواند قلب تپنده جامعه اسلامی باشد اما متأسفانه آنگونه که باید از این ظرفیت هنوز بهره‌برداری درستی صورت نگرفته که باید با برنامه‌ریزی و ارائه طرح‌های نو در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی گام برداشت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار