به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه سفر استانی به استان مرکزی که امروز (پنجشنبه) در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: استان مرکزی، تاریخساز و استانی است که به دلیل پرورش امام خمینی (ره) حق بزرگی بر گردن تمامی ملت ایران و جامعه بشری دارد. ملت ایران به دلیل آشنایی با مکتب اهل بیت (ع) و جهاد فی سبیل الله مدیون امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هستند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شخصیتهایی مانند حاج قاسم سلیمانی همواره در حال شکر بودهاند، گفت: فضای فکری مکتب ایثار و شهادت از اینکه فرصت رشد و خدمت پدید آمده است سپاسگزار است. اگر میخواهیم امری را اصلاح کنیم باید هرکسی از خودش شروع کند و به فرموده حضرت امام راحل این تحول با خودسازی آغاز میشود و ایثارگران باید روحیه ایثارگری خود را همیشه حفظ کنند. اگر میخواهیم نسلهای آینده پیروان واقعی فرهنگ ایثار و شهادت باشند باید جهت فرهنگسازی هر کسی از خودش شروع کند و در این مهم دقت ویژه شود.
وی در ادامه افزود: وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک وظیفه عمومی است و رسالت رسانهها جهت تبیین این امر مهم بسیار سنگین است و باید با یک کار جهادی خاطرات والدین شهدا ثبت و منتشر شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به وضعیت ایثارگران در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهای بین بنیاد شهید و ایثارگران با استانداری مرکزی برای تأمین مسکن ایثارگران به امضا رسیده است و بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده دو هزار مسکن برای ایثارگران استان تأمین شود که تنها قرارداد ۳۲۵ مسکن در طرح اقدام ملی با ایثارگران منعقد شده است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه مسکن و اشتغال دو مسئله مهم جامعه ایثارگری است، ادامه داد: در مورد این دو مسئله دستگاههای استانی باید همکاری لازم را داشته باشند و در مرکز نیز اقداماتی مانند تخصیص پنج درصد طرح جهش مسکن که در استانهای مختلف کشور اجرا میشود در نظر گرفته شده است ولیکن کار اصلی باید توسط دستگاههای ذیربط در مناطق مختلف انجام شود و دولت در تلاش است مشکل مسکن ایثارگران را حل کند.
وی ادامه داد: شش هزار و ۱۳۰ نفر از جامعه ایثارگری استان مرکزی مشمول دریافت تسهیلات مسکن و اخذ زمین هستند و باید بجای دو هزار واحد تأمین مسکن برای همه ایثارگران مشمول هدفگذاری شود. مطابق قانون تأمین مسکن به عهده وزارت راه و شهرسازی است و امیدواریم نیاز به دخالت بنیاد در این زمینه نباشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ساماندهی گلزارهای مطهر شهدای استان مرکزی گفت: ۶۴۸ گلزار شهدا و پنج هزار و ۳۰۲ مزار شهید در استان مرکزی وجود دارد که ۵۴ گلزار شهید این استان تاکنون ساماندهی نشده است. در سفرهای استانی رئیس جمهوری اعتباراتی به منظور اتمام ساماندهی گلزارها به تصویب میرسد و برای ساماندهی گلزارهای شهدای استان مرکزی نیز اعتبار لازم در سفر هیئت دولت تخصیص یافته است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه حدود دو هزار نفر از ایثارگران استان مرکزی بیکار و جویای کار هستند، گفت: بر اساس قانون، دولت موظف به استخدام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد است و در استان مرکزی زمینه جذب ۲۶ نفر فراهم شده که امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و بودجه این اقدام صورت گیرد ضمن اینکه شرایط جذب دولتی فراهم نیست و بخش خصوصی باید برای جذب ایثارگران مورد حمایت قرار گیرد.
قاضیزاده هاشمی با یادآوری تبدیل وضعیت ۳۱۰ نفر از ایثارگران استان مرکزی، اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگاه گزارش دهنده است و ابزار برخورد با دستگاهها را برای تبدیل وضعیت ایثارگران ندارد و تنها میتواند گزارش نهادهایی که به این مصوبه عمل نمیکنند را ارائه دهد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه با نیمی از ایثارگران کشور دیدار شده است، گفت: برخی دیدارها پس از ۱۵ سال انجام شده و در استان مرکزی نیز با۱۱ هزار و ۲۰۳ خانواده ایثارگران دیدار شده است.
وی افزود: بخش درمان، حوزه پرهزینهای برای بنیاد شهید و امور ایثارگران است و سالانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این نهاد بار مالی به همراه دارد در صورتی که بودجه سنواتی این نهاد چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. بیمه دی در مجموع دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این نهاد طلب دارد که یک هزار میلیارد تومان آن مربوط به دولت گذشته است.
قاضیزاده هاشمی در پایان اظهار امیدواری کرد مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار استان مرکزی با حل مشکلات و تخصیص اعتبار تکمیل شده و در اختیار ایثارگران قرار گیرد.
وی با یادآوری آغاز جنگ رسانهای دشمن علیه کشورمان، گفت: رسانههای انقلابی و دلسوز در خط مقدم این جنگ قرار دارند و باید با رویکرد جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری توطئههای دشمنان را خنثی کنند.
فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باید از روشهای سنتی به روشهای نوین تغییر یابد.
وی ادامه داد: تمامی دلسوزان کشور در حوزههای مختلف نظامی، قوه قضاییه و دولت باید دفاع از آرمانهای امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند.
مخلص الائمه گفت: سه میلیارد تومان برای تکمیل ۱۴ یادمان شهدای گمنام، ۲۰ میلیارد تومان برای مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی و ۱۰ میلیارد تومان برای بهسازی گلزار مطهر شهدای استان اختصاص یافته است.
علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: اشتغال فرزندان ایثارگران از جمله دغدغه ایثارگران است و قانون تبدیل وضعیت این افراد در مجلس تصویب شده و برخی دستگاههای ملی از اجرای این قانون خودداری میکنند که باید پیگیری شود.
وی افزود: جامعه ایثارگری آسیب دیده با مشکلات جسمی و روحی هستند که باید تحت درمان قرار گیرند که این مهم هزینه زیادی را برای ایثارگران به همراه دارد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بیمه تکمیلی ایثارگران طرح مناسبی است، اما با توجه به مشکلات مالی رضایتمندی به همراه ندارد. دانشگاهها به دلیل بدهی به دانشجویان جامعه ایثارگری مساعدت نمیکنند که این مشکل باید حل شود.
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح مسکن ۲۶۴ واحدی جانبازان در استان مرکزی حدود ۱۲ سال است که آغاز شده، اما اکنون با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رها شده است.
وی افزود: ۲۶ میلیارد ریال منابع مالی از وزارت دفاع برای پرداخت مطالبات پیمانکار این طرح دریافت شد و انتظار است این طرح در اولین فرصت تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قرار است برنامه هفتم در دولت تصویب شود انتظار میرود در این برنامه به جانبازان زیر ۲۵ درصد توجه شود. موضوع خودروی جانبازان نزدیک به ۲۰ سال است که در حد وعده مانده و نیاز است به این مهم نیز توجه ویژه شود.
آصفری بر ساماندهی گلزار شهدا در استان مرکزی تأکید کرد و گفت: تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران هنوز در برخی دستگاهها انجام نشده که این مهم نیز باید مورد توجه ویژه باشد.
رضا ربیعی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۰۷ یادواره شهدا در مدت ۶ ماه گذشته در این استان برگزار شد و یک هزار و ۲۵۰ نفر در این مدت به اردوهای دانشآموزی و دانشجویی یک روزه و ۸۰ نفر نیز به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام شدهاند.
وی افزود: در حوزه تولید و پخش فیلم نیز همکاری خوبی با صدا و سیما در این راستا صورت گرفته و به همین منظور ۳۰۰ دقیقه فیلم، هشت تیزر تبلیغاتی و ۱۰ موشن گرافی تهیه شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی اظهار داشت: ارائه خدمات درمانی به سه هزار و ۵۰۰ نفر از والدین شهدا و ایثارگران، انجام پایش سلامت جانبازان برای ۱۹۰ مجروح شیمیایی، شرکت ۷۷۵ نفر در کمیسیون پزشکی و ارائه خدمات بیمه تکمیلی به ۴۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان از جمله اقدامات این اداره کل در حوزه خدمات درمانی به ایثارگران استان مرکزی در سال جاری بوده است.
انتهای پیام/ 112