به گزارش گروه سایر رسانه های دفاعپرس، درحالیکه نبرد «طوفان الاقصی» وارد یازدهمین روز خود شده است، خبرنگاران از برخی منابع در سرزمینهای اشغالی اطلاعاتی از این نبرد و به خصوص غافلگیری دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی اسرائیل به دست آوردهاند که عمق شکست این رژیم در نبرد اطلاعاتی با حماس را نشان میدهد؛ بنابراین گزارش، در آخرین ساعات نزدیک به شروع عملیات «طوفان الاقصی» (عملیات حوالی ساعت ۶:۳۰ صبح روز شنبه ۷ اکتبر آغاز شد) «شاباک» (سرویس امنیت عمومی) از طریق منابع خبری و جاسوسی خود متوجه برخی تحرکات نیروهای فلسطینی در جدار مرزی غزه میشود.
این اطلاعات در ساعت ۲ نیمه شب به «رونن بار» رئیس شاباک رسیده و وی با حضور در ستاد فرماندهی در جریان اطلاعات اولیه قرار میگیرد.
اخبار اولیه ابتدا در اختیار رئیس ستاد ارتش، رئیس آمان و چند افسر دیگر قرار گرفته که با بیاعتنایی رئیس ستاد به این اخبار، شاباک مستقیماً وارد عمل شده است.
در حالی که برآورد اولیه اطلاعات توسط ارتش و شاباک صرفاً معطوف به احتمال انجام تمرین نظامی توسط گروههای مقاومت بود، برای کسب اطلاعات بیشتر، ۷ نفر از نیروهای شاباک (تحت عنوان تیم تکیلا) در قالب دو دسته ۳ و ۴ نفره به ترتیب به کیبوتص «نتیو هاعسرا» در شمال غزه و کیبوتص «بئری» در شرق غزه اعزام میشوند.
این دو گروه در حدود ساعت ۵ صبح به مناطق مورد نظر رسیده، ولی در کمین نیروهای حماس که منتظر آنها بودند گرفتار شده و همگی آنها کشته میشوند.
نیروهای شاباک در اولین دقایق این درگیری بلافاصله درخواست نیروی کمکی میکنند که منجر به اعزام یک تیم از یگان «یامام» (نیروی ویژه پلیس) میشود.
تیم کمکی یامام (یگان ویژه پلیس) در حالی به منطقه میرسد که اولین درگیریها با نیروهای حماس آغاز شده و در جریان این درگیری، ۹ نفر از نیروهای این یگان نیز بدست رزمندگان مقاومت فلسطینی کشته میشوند.
برخی از نیروهای یامام با خودروی شخصی خود به منطقه آمده بودند که تعدادی از آنها در مسیر شهرک سدیروت با نیروهای حماس درگیر شدند.
اسامی کشته شدههای یامام: آوشالوم یائیر پرتس، موشه ال شلومو، آلنسی شامکلوو، خن نخمیاس، بار سیوان، یورای الیاهو کوهن، درور آلتون، استانیسلاو شیکمن
پس از اتفاقات رخ داده، اولین گزارش در ساعت ۶ صبح به «آوی گیل» رئیس دفتر نظامی نخست وزیر داده شده و او نیز در ساعت ۶:۲۹ «بنیامین نتانیاهو» را در جریان قرار میدهد و نتانیاهو نیز یک ساعت بعد (ساعت ۷:۳۰) خود را به ساختمان دولت در منطقه «کریا» میرساند.
تاکنون اسامی ۱۰ نفر از نیروهای شاباک که در جریان نبرد طوفان الاقصی کشته شدند منتشر شده که ۷ نفر از آنها اعضای این دوتیم اعزامی بودند. از ۳ نفر دیگر، یکی در خانه خود و دو نفر دیگر در جریان حمله به فستیوال موسیقی کشته شدند.
اسامی نیروهای کشته شده شاباک: ایتای یهوشوع (۳۶ ساله)، عومر برگا (۲۶ ساله)، سمدار مور عیدان (۳۸ ساله)، یوسف طهر (۳۹ ساله)، مائور شالوم (۴۶ ساله)، عیلی نخمان (۲۳ ساله)، عیدو آدری (۲۴ ساله)، عامیت واکس (۴۸ ساله)، میخال بن موشه (۲۶ ساله) ایتای مورانو (۲۴ ساله)
خودروها و جنازه این افراد ساعت ۸ صبح توسط نیروهای ارتش اسرائیل پیدا شدند.
این غافلگیری بزرگ و شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در حالیست که نیروهای مقاومت اسلامی (حماس) لااقل ۴ مرتبه در سالهای ۲۰۲۲-۲۰۲۱-۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ طی رزمایش «رکن الشدید» تقریباً همه مراحل عملیات طوفان الاقصی را تمرین کرده بودند، ولی دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل نتوانستند دلیل آن را پیش بینی کنند.
در روزهای گذشته، ارتش اسرائیل نیز گزارشی منتشر و در آن اعلام کرد که حماس از بیش از یک سال قبل در حال آماده سازی، طراحی، آموزش و هماهنگی برای انجام عملیات طوفان الاقصی بودند.
بنابرگزارش ارتش اسرائیل، در همان ساعت اول درگیری، بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نیروی رزمنده فلسطینی از ۸۰ نقطه به اراضی اشغالی نفوذ کرده و وارد ۲۰ شهرک و ۱۱ پایگاه نظامی ارتش شدند.
این شکست اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل که به یکی از بزرگترین شکستهای تاریخ این رژیم تبدیل شده، با پایان این جنگ نیز دولت نتانیاهو را رها نخواهد کرد.
حتی «بنی گانتز» از رهبران اپوزیسیون دولت که نتانیاهو در میانه این جنگ مجبور به ائتلاف با او و تشکیل کابینه اضطراری شد نیز گفته است در پایان این جنگ باید با مقصران غافلگیری برخورد شود.
روز گذشته نیز «رونن بار» رئیس شاباک در پیامی بدون اشاره به ماجرای درگیریهای پیش از نبرد، خطاب به کارکنان و خانوادههای آنها در این سازمان، با قبول مسئولیت شکست اطلاعاتی در نبرد طوفان الاقصی اعلام کرد: "علیرغم مجموعه اقداماتی که انجام دادیم، روز شنبه نتوانستیم هشدار کافی را بدهیم و حمله دشمن را خنثی کنیم. "
رونن بار رئیس شاباک و یکی از مقصرین اصلی در غافلگیری اسرائیل در نبرد طوفان الاقصی
شاباک (شین بث) یا سرویس امنیت عمومی که درسال ۱۹۴۹ تاسیس شده، یکی از مهمترین دستگاهها در ساختار اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل است که زیر نظر دفتر نخست وزیر فعالت میکند و وظیفه اصلی آن محافظت از رژیم صهیونیستی در برابر جاسوسی، براندازی داخلی و تروریسم است. نظارت و مقابله با اقدامات گروههای مقاومت فلسطینی ازجمله مهمترین وظایف این سازمان است.
«رونن بار» همچنین گفته است که مسئولیت این شکست را میپذیرم، ولی الان زمان جنگ است و وقت برای تحقیقات وجود خواهد داشت.
اشاره رونن بار احتمالاً به اعتراضات افکار عمومی و شخصیتهای سیاسی به عملکرد دولت و دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل در آغاز نبرد طوفان الاقصی است.
۵۰ سال قبل، غافلگیری اسرائیل در آغاز جنگ یوم کیپور (اکتبر ۱۹۷۳) منجر به سقوط دولت وقت به نخست وزیری گلدا مایر شد.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴