به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، پایگاه خبری فارین پالیسی در گزارشی به نقل از منابعی مدعی شد که تیمهای مختلفی از ایران در طول مرزهای این کشور با افغانستان با طالبان علیه داعش همکاری می کنند.
این گزارش افزود: ایران برای مقابله با ورود داعش به دنبال ایجاد یک منطقه حائل در مرزهای خود با افغانستان از طریق همکاری با طالبان است.
این گزارش می گوید که ایران گروه طالبان را یک تهدید میداند و تا پیش از حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 به حکومت کابل برای مقابله با این گروه سنی کمک نظامی و تسلیحاتی می کرد. اما ایران اکنون به این نتیجه رسیده است که طالبان تهدید کمتری نسبت به داعش محسوب می شود گروهی که اکنون نفوذ قابل توجهی در افغانستان دارد و تخمین زده شده است که حدود 3 هزار جنگجو در خاک افغانستان دارد.
فرانتز مایکل ملبین نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان در این زمینه گفت: ایرانیها درحال حاضر به دنبال تامین فوری امنیت مرزهای طولانی خود با افغانستان برای جلوگیری از نفوذ داعش هستند و بدین منظور با گروههای مختلف شبه نظامی از جمله طالبان همکاری می کنند.
وی افزود: اراده ایران کنار گذاشتن دشمنی تاریخی خود با طالبان است و این مساله در راستای تشدید رقابت این کشور با عربستان سعودی نیز قابل ارزیابی است.
ملبین تاکید کرد که ایران هرگونه حرکت داعش را به عنوان خط مقدم رفتار تهاجمی عربستان قلمداد می کند. اگر داعش در مرزهای شرقی این کشور مستقر شود ایرانیها تصور می کنند که عربستان یک جبهه دوم علیه آنها گشوده است.
براساس این گزارش، منطقه حائل مورد نظر ایران بخش وسیعی را در برمی گیرد و به گفته یک منبع آشنا به موضوع از ولایت هلمند در جنوب افغانستان تا ولایت قندوز در بخشهای شمالی این کشور امتداد می یابد. طالبان بر بخشهای زیادی از این 2 ولایت سیطره و کنترل دارد.
یک مقام سازمان اطلاعات آمریکا از تایید همکاری ایران با طالبان طفره رفت اما تاکید کرد که با توجه به تلاش های ایران علیه داعش در عراق و افغانستان این تعجب آور نیست که تهران نگران گروه های وابسته به داعش از جمله گروه خراسان داعش باشد.
2 مقام اروپایی نیز به شرط ناشناس ماندن در مصاحبه با فارین پالیسی مدعی شدند که ایران به طالبان در مرزهای خود پول و مقداری سلاح و مهمات از جمله مسلسل و راکت انداز میدهد. این افراد تاکید کردند که این موضوع تغییر دهنده بازی نیست اما بی اهمیت هم نیست.