به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، نشست بررسی " تحول رسانه و سینما از منظر اندیشه های راهبردی امام خمینی و امام خامنه ای " با حضور دکتر "حسن بنیانیان" رئیس اسبق حوزه هنری و رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در محفل سینما انقلاب برگزار شد.
بنیانیان در ابتدای این نشست اظهار کرد: هنر با گذر از زمان، مکان و ظاهر باید در خدمت تحقق ایمان و ارزش های اسلام قرار گیرد به عبارتی دیگر معارف الهی را باید بر مرکب هنر نشاند تا در تمامی مرزها و همه مکان ها تا عمق جان نفوذ کند و سیطره خود را بگسترند، نگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری به مقوله هنر کاملا ابزاری برای انتقال پیام الهی است.
وی با اشاره به بیاناتی از حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری درباره هنری دینی گفت: بحثی که در کشور ما گم شده است تعرف هنر عام است، هنر به مفهوم خلق آثار زیبایی یک مفهوم عام دارد که مربوط به همه اقشار جامعه است و مفهوم دیگر هنر به معنای هنرهای مصطلح سینمایی، تئاتر، نقاشی، تجسمی و هنرهای دستی است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما به واسطه تمرکز به روی هنرهای رسمی از هنر عام که مربوط به همه زوایای زندگی و مسائل اجتماعی غافل شده ایم و به همین دلیل جامعه از زیبایی کمتر لذت می برد مدیریت های کلان همیناین روند را ادامه می دهد. شما هیچ گاه نمی بینید مدیران درباره زشتی های مسائل شهری حساسیت جدی نشان دهد.
بنیانیان با تاکید بر ترسیم هنرعام وخاص در ذهن هنرمندان برای تولید آثارعامه پسند گفت: اهالی سینما با ترسیم هنر عام توجه داشته باشند که جزء جزء یک کار هنری می تواند پیام داشته باشد. هنرمندان ما خیلی بتوانند هنر به خرج دهند می توانند دو یا سه پیام در آثارشان داشته باشند به واسطه کمی اطلاع همه عناصر در فیلم در محور اصلی و فرعی فیلم پیام منتقل می کند و تاثیراتی بر جایی می گذارد.
وی بیان کرد: مفهوم هنرعام مورد تذکر مطالبه مقام معظم رهبری است، زبان هنر ابزاری است که هیچ چیز جایگزین آن نیست حتی در نوشته ها هم باید هنر به کار برد در کلام هم هنر حرف اول را می زند چرا که جمله را دو جور می توان مطرح کرد. هنرمندانه و غیر هنرمندانه. اگر جمله غیر هنرمندانه مطرح شد اثر نخواهد گذاشت. هنر گفتوگو با دیگران موضوعی است که اگر به آن اشاره کنیم بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی ما حل می شود.
رئیس اسبق حوزه هنری گفت: ما قرار است در جمهوری اسلامی با گذشت زمان پیشرفت رفاه ابزاری شود برای توسعه عدالت و رشد و تعالی اخلاق معنویت.ما با توجه به عظمت انقلاب اسلامی نتوانسته ایم رشد اخلاق و معنویت داشته باشیم. طبیعی است که هر انسان آرمان گرا و فعالی از این پدیده رنج می برد و جای این مسئله در محافل هنری ما خالی است که تحلیل عمیق و عالمانه ای درباره این مسئله صورت بگیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی چون کلیت انقلاب به سمت جلو و پیش رونده است موفقیت ما در انتقال پیام قابل قبول است همین امر مسئولیت ساخت سریع داخل کشور را ضروری می کند همین طور که در پیشرفت علمی، فناوری، زیر ساخت های اقتصادی و سیاسی وضعیت خوبی داشته ایم. معظل ما در مقوله پیشرفت فرهنگی است. اولین نکته این است که اهالی رسانه از نقطه شروع با چارچوب مرسوم در رسانه شروع می کنند در زندان این غالب ها قرار می گیرند و این اولین مشکل ماست. اگر ما در کنار مساجد به ساخت سالن های کوچک نمایش رو بیاوریم مورد سوال قرار می گیردم.
بنیانیان به تلاش های رسانه ها برای جذب مخاطب اشاره کرد و افزود: امروز رسانه ها بر سر جذب مخاطب دعوا دارند رسانه ملی با مسجد رقابت می کند که ماه رمضان مخاطب بیشتری جذب کند و نهایتا سرمایه تاریخی کشور یعنی مسجد از بین می رود، ما با دست خودمان عظیم ترین شبکه فرهنگی کشور را تضعیف می کنیم.
وی راه حل احیای هنر دینی را در توجه به پایگاه های مردمی دانست و گفت: راه حل کلیدی احیای هنر دینی توجه به 3هزارمسجد است که در دل محلات می تواند با احداث سالن های کوچک زیر نظر روحانی تحصیل کرده و فرهنگی جریان سازی کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مدل فرهنگسرا که مسجد هر محله ای محور باشد موفق می شود. در این مدل بچه ها زمانی که از خانه بیرون می آیند زیر چتر معنویت مسجد فیلم می بینند جریان هنر انقلاب باید در مساجد شکل بگیرد.
انتهای پیام/