به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سیدمحمد حسینی» معاون پارلمانی رئیس جمهور در دومین دوره طرح حامیم که با هدف توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشگاهها و به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در حال برگزاری است، اظهار داشت: در آستانه هفته دولت و دومین سالگرد تشکیل دولت سیزدهم، مقایسه اینکه دولت در چه شرایطی کار را شروع کرد و الان در چه وضعیتی قرار گرفته است، میتواند روحیه بخش و امید آفرین باشد.
معاون رئیس جمهور گفت: دولت در این مدت اقدامات بزرگی برای گره گشایی از مشکلات اقتصادی کشور انجام داده است، اما بدخواهان با قدرت رسانهای و توسل به شگردهای جنگ روانی و شناختی با برجسته کردن برخی نقاط ضعف و کاستیها، تلاش میکنند اقدامات زیربنایی و اساسی دولت را دستخوش مسائل حاشیهای کنند و آن را کمرنگ و بی اهمیت جلوه دهند.
حسینی با بیان اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در جریان مباحث مختلف سیاسی حضور داشته و کم و بیش با دولتهای مختلف ارتباط و آشنایی دارد، اظهار کرد: اگرچه امروز هم بعضاً ضعفها و کاستیهایی مشاهده میشود، ولی با نگاه منصفانه، اقدامات و گامهایی بزرگی که در این دوره در سراسر کشور انجام و یا آغاز شده است، قابل مقایسه با گذشته نیست.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: از سال ۹۲ پروژههای زیادی حتی با پیشرفت ۹۰ درصد به حال خود رها شد و تعداد زیادی از کارخانجات و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شدند، اما امروز دولت در کنار رسیدگی به مسایل روزمره مردم، اهتمام ویژهای به تکمیل و راهاندازی این پروژهها و مراکز تولیدی دارد که یکی پس از دیگری تکمیل و به بهرهبرداری میرسند.
حسینی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را شروع کرد که دولت قبل ۸ میلیارد دلار موجود برای تامین کالاهای اساسی را در همان نیمه اول سال ۱۴۰۰ تمام کرده بود و کشور با کسری بودجه، نقدینگی بالا، افزایش فاصله طبقاتی و در عین حال رشد اقتصادی بسیار ناچیز و نزدیک به صفر مواجه بود که براساس نظر کارشناسان و اساتید اقتصاد، ادامه این روند میتوانست وضعیت اسفناکی را برای زندگی مردم رقم بزند و اساساً اراده چندانی به رسیدگی به مشکلات و نگرانیهای مردم وجود نداشت، برای نمونه وزیر مسکن وقت افتخار میکرد که حتی یک واحد مسکن مهر را افتتاح نکرده است!
معاون رئیس جمهور افزود: در سال ۱۴۰۰ استانهای مختلف با تنش آبی و کمبود برق مواجه بودند و هر از چندی تجمعات و اعتراضاتی در برخی مناطق کشور تشکیل میشد که البته بخشی از این مشکل به خاطر خشکسالی ده ساله است، اما بخشی هم به تعلل در اجرای پروژههای مربوط به انتقال آب و آبرسانی مربوط بود؛ در چنین شرایطی، دولت آیت الله رئیسی بلافاصله روند رسیدگی و رفع مشکلات و کمبودها را بر اساس اولویت بندی آغاز کرد و امروز پس از گذشت دو سال همچنان بیوقفه و شبانه روزی در تلاش است تا شرایط را به نفع مردم تغییر دهد.
معاون رئیس جمهور افزود: در دوره گذشته بالغ بر ۹۰٪ درآمدهای کشور صرف هزینههای جاری میشد و بسیاری از فعالیتهای عمرانی و زیربنایی به مدت ۸ سال تعطیل شده بود لذا طبیعی است جبران آن و رسیدن به شرایط مطلوب نیازمند زمان و تلاش جهادی و مضاعف است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به آزاد سازی منابع ارزی کشورمان در کره جنوبی و عراق تاکید کرد: غربگرایان در دوره برجام که آن را فتح الفتوح مینامیدند، با تمام خوش خیالیهایی که داشتند، موفق به این اقدام نشدند، اما امروز که دولت دوگانه میدان و دیپلماسی را مضر میداند و وزیر خارجه نه تنها از مقابله میدان و دیپلماسی سخن نمیگوید بلکه با اتکاء به آن گرهها را یکی بعد از دیگری باز میکند، و در عرصه سیاست خارجی شاهد گسترش تعاملات با کشورهای همسایه و همگرا، عضویت در سازمان شانگهای، آزادسازی بخشی از منابع ارزی کشور، فروش نفت و ضربه به منافقین در آلبانی هستیم.
معاون رئیسجمهور افزود: دولتمردان سابق میگفتند شرایط تحریم به گونهای است که فروش نفت میسر نیست و بر فرض فروش نمیتوان پول آن را به کشور بازگرداند، اما در دو سال گذشته دولت در هر دو حوزه کاملاً موفق بوده است ضمن اینکه در حال آزاد کردن منابع بلوکه شده در دولت قبل است تا این سرمایه را در خدمت عمران و آبادانی کشور و سرمایهگذاری در پروژههای زیربنایی بکار گیرد چرا که این رویکرد میتواند به رشد پایدار درآمدها و ایجاد فرصتهای شغلی بیانجامد.
معاون رئیسجمهور در امور مجلس با اشاره به اقدام دولت برای سرمایهگذاری در پروژههای پیشران در حوزههای نفت، گاز، پتروشیمی و معدن اظهار داشت: دشمنان و معاندین، پاییز سال گذشته با احساس نگرانی از روند فعالیت و خدمت رسانی دولت مردمی، به زعم خود با ایجاد آشوب و اغتشاش تلاش کردند تا در این روند توقف ایجاد کنند چرا که میدانند اگر رضایت مردم جلب شود و سرمایه اجتماعی نظام تقویت شود دیگر نمیتوانند به راحتی افکار عمومی را با تبلیغات دروغین تحت تاثیر قرار دهند لذا با تشویق غربیها به تحریم، تلاش میکنند مردم را تحت فشار قرار داده و نارضایتی ایجاد کنند، اما مردم هم همواره با بصیرت و آگاهی وارد میدان شده توطئههای آنان را نقش بر آب کرده اند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به توفیقات دولت در عرصه سیاست خارجی گفت: غربیها به دنبال در انزوا قرار دادن ملت ایران بودند و با اعمال فشار و تحریم به دنبال تعطیل کردن پبشرفت و توسعه کشور و به نعطیلی کشاندن فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان بودند و متاسفانه هم در دوره اصلاحات و هم در دولت قبل، غرب گرایان کوتاه آمدن در مقابل آمریکا و پذیرفتن شروط زیاده طلبانه آنان را تجویز میکردند و در این راه حتی تامین واکسن برای سلامت مردم را گروگان گرفته بودند به نحوی که وقتی دولت آغاز شد روزانه ۷۰۰ نفر جان خود را از دست میدادند، اما دولت مردمی با اعتماد به نفس، خودباوری و روحیه ما میتوانیم وارد صحنه شد و بسیاری از این دست از مشکلات را برطرف کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: امروز با اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی، روابط با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربستان در راستای منافع ملت ایران، ملتهای منطقه و جهان احیا شده است و این موضوع فرصت مناسبی است تا سطح و حجم مناسبات تجاری نیز افزایش یابد و این موضوع با جدیت دنبال میشود.
حسینی افزود: کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا از ظرفیتهای فراوانی برخوردار هستند که مورد توجه دولت مردمی قرار گرفته است این در حالیست که در دوره گذشته حتی یک سفر هم توسط رئیسجمهور به این کشورها انجام نشد.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس در ادامه این برنامه در پاسخ به پرسشها، دغدغهها و مطالبات مکتوب و شفاهی، درباره توجه دولت به حوزه فرهنگ و هنر گفت: فعالیتهای فرهنگی و هنری در این دولت با دوره گذشته کاملاً متفاوت است در آن دوران وضعیت به گونهای بود که رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به بی بندوباری و ولنگاری فرهنگی تذکر دادند، اما دولت مردمی، توجه ویژهای به رشد و شکوفایی و تعالی هنر و حمایت از هنرمندان متعهد دارد، البته کمبودهایی هم در حوزه سختافزاری و نرمافزاری وجود دارد که باید برطرف شده و امکانات مناسبی در اختیار هنرمندان متعهد قرار بگیرد، معتقدیم اگر آثار فرهنگی و هنری کشورمان در بسیاری از کشورهای دنیا عرضه شود با اقبال و اشتیاق عمومی مواجه خواهد شد چرا که ملت ایران حرف نویی برای جهانیان دارد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص استفاده از ظرفیت بانوان در عرصههای مدیریتی گفت: افتخار نظام اسلامی زمینهسازی برای رشد و تعالی و حضور بانوان در عرصههای مختلف آموزشی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و رئیس جمهور هم همواره تاکید دارند که از بانوانی که از تخصص و تجربه لازم برخوردارند استفاده شود.
حسینی در خصوص برنامه دولت برای ساخت مسکن اظهار داشت: از جمله اقدامات این است که زمین رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد تا ساخت و ساز انجام شود ضمن اینکه قانون جهش تولید مسکن را نیز با جدیت پیگیری میکند.
معاون رئیس جمهور درباره متناسب سازی حقوق مردم با تورم گفت: در ابتدای دولت سیزدهم با تورم نزدیک به ۶۰ درصد مواجه بودیم و امروز تلاش شده نرخ تورم کاهش یابد و در برنامه هفتم توسعه نیز پیشبینی شده که تورم یک رقمی شود و به رشد اقتصادی ۸ درصدی برسیم و دولت طرحهای مختلفی برای کمک به معیشت اقشار ضعیف اجرا و تلاش میکند تا با تقویت بنیه مالی مردم و کنترل تورم، وضعیت معیشتی مردم سر و سامان بگیرد.
معاون رئیس جمهور افزود: از افتخارات دولت این است که کسری بودجه ایجاد نکرده است و با انضباط مالی و مقابله جدی با رانت و فساد، شرایط مناسبی در عرصه فعالیتهای اقتصادی ایجاد کرده و این امیدواری وجود دارد که با افزایش درآمدهای کشور وضعیت مناسبی بر زندگی مردم حاکم شود.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره نقش ناامنی در روند فعالیتهای اقتصادی کشور گفت: بدون تردید وقتی آشوب و اغتشاش وجود داشته باشد سرمایهگذار و گردشگر برای فعالیت و حضور خود احساس خطر میکنند و دشمنان با ایجاد اغتشاشات در سال گذشته بطور کاملاً حساب شده به دنبال آسیب زدن به این دو حوزه بودند، اما به فضل الهی از این مرحله عبور کردیم و امروز خود غربیها هم متوجه شدند که نظام اسلامی استوارتر و مستحکمتر از آن است که با چنین تحرکات مذبوحانهای دچار دگرگونی و چالش جدی شود و آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده کشورمان، خط بطلان بر رویکرد غلط وطن فروشان داخلی بود.
معاون رئیس جمهور در خصوص استفاده از ظرفیت جوانان تحصیل کرده و دانشگاهی گفت: دولت مردمی رویکردهای مناسبی نسبت به استفاده از جوانان نخبه و انقلابی در مسئولیتها و سطوح بالای مدیریتی دارد و بر این باور هستیم که باید تلفیقی از پیشکسوتان و جوانان در عرصههای مدیریتی حضور داشته باشند و با دانش و تجربه در کنار انگیزه و انرژی جوانی میتوان کارهای بزرگی را رقم زد.
حسینی جوانان را به تقویت تفکر، اندیشه ورزی و افزایش سطح دانش و مهارت توصیه کرد و گفت: جوانان باید بر علم و تخصص خود بیفزایند همچنان که جوانان دوران انقلاب، جنگ را با موفقیت پیش برده و دشمن را عقب راندند، جوان امروز نیز باید موانع را پشت سر گذاشته و در مسیر پیشرفت و تعالی نظام اسلامی حرکت کنند.
معاون رئیس جمهور گفت: جوانان باید سرشار از امید، شادابی، نشاط و سرزندگی باشند و کسانی که با سیاه نمایی تلاش میکنند جوانان را مایوس و ناامید کنند راه به جایی نبرده و کار ناصوابی انجام میدهند ملت ایران و جوانان علی رغم همه دشمنیهایی که وجود داشته است مسیر رشد و پیشرفت را با قوت در پیشگرفته و پس از این نیز ادامه خواهند داد.
حسینی تاکید کرد: اساتید و معلمان نقش زیادی در ایجاد امید به آینده و تقویت روحیه ایمان و تلاش برای ساختن کشور دارند و همه باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس در خصوص پیش بینی از میزان مشارکت در انتخابات گفت: دلیلی برای پایین بودن مشارکت وجود ندارد. استقبال نخبگان و جوانان از پیش ثبت نام انتخابات، نوید حضور پرشور مردم در انتخابات را میدهد مردم همواره نشان دادهاند که به سخنان کسانی که از تحریم انتخابات سخن میگویند اعتنا و توجهی نمیکنند امروز به قدری افراد کارآمد، تحصیل کرده، نخبه، متعهد و دلسوز در کشور وجود دارد که مردم خود را معطل شرط و شروط عدهای مدعی که سوابقشان برای همگان روشن است، نخواهد کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: در مقاطعی که دولتهای ضعیفی سر کار بودند مردم به خاطر نارضایتی از عملکرد و روحیه اشرافیگری حاکم، انگیزه چندانی برای مشارکت نداشتند همچنان که در انتخابات شورای شهر دوم با اینکه حتی عناصر ملیگرا و مخالف، نامزد شده بودند مردم به خاطر عملکرد ضعیف عناصر جریان اصلاح طلب در شورای شهر اول که منجر به منحل شدن آن گردید کمتر از ۱۲ درصد در انتخابات شورا شرکت کردند و یا در انتخابات سال ۹۸ به خاطر نارضایتی از شرایط اقتصادی و کمکاری کارگزاران دولتی، مشارکت مردم در حد انتظار نبود.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: بدون تردید اگر مردم احساس کنند که مسئولین به دنبال خدمت صادقانه و بیمنت به آنها هستند با انگیزه و روحیه بالایی در انتخابات شرکت خواهند کرد و در این راستا لازم است دانشجویان در کنار اساتید خود به عنوان گروه مرجع با حضور فعال در صحنه و با پاسخ به شبهات و سوالات مردم، همگان را در مشارکت حداکثری در انتخابات تشویق و دعوت کنند تا به جای کسانی که به دنبال تجملگرایی و منافع باندی، حزبی و شخصی هستند افرادی کارآمد، توانمند و دلسوز در مسند امور قرار بگیرند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مشکلات دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم توجه ویژهای به تقویت دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی دارد و مجوزهای لازم برای جذب هیئت علمی صادر شده و اراده کافی برای تامین تجهیزات و امکانات برای دانشگاه فرهنگیان وجود دارد این در حالی است که در ابتدای دولت قبل فردی رئیس دانشگاه فرهنگیان بود که اعتقادی به این دانشگاه نداشت.
این برنامه برخلاف زمان پیش بینی شده به دلیل استقبال دانشجویان نزدیک به سه ساعت بطول انجامید.
حسینی پس از پایان مراسم که سه ساعت به طول انجامید، پاسخگوی سوالات دانشجویان بود و دانشجویان سوالات و دغدغههای خود را تا پاسی از شب بیان کردند و معاون رییس حمهور نیز به سوالات و مطالبات آنان پاسخ میداد.
در دومین دوره طرح حامیم ۵۵۰ نفر از دانشجویان استان کرمان (منتخب از بین هزار و ۵۰۰ دانشجو در مرحله قبل) حضور داشتند.
انتهای پیام/ ۹۱۱