گروه استانهای دفاعپرس- سرهنگ «حمید طهماسبی» معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی؛ تولید امنیت و تحکیم نظم و انضباط اجتماعی، حاصل ارادهی راستین جامعه و عزم آهنین مجریان قانون است و فزایندههای جادویی شبکههای اطلاعاتی و ارتباطی در تبلور آن نقش اساسی ایفا میکنند.
رسانههای جمعی با محوریت ۲ مساله «اهمیت اطلاعات و دانش» و «شیوه و روش استفاده از این اطلاعات» نقش اساسی در توسعه امنیت ایفا میکنند و باید بگوییم فناوری اطلاعات با توجه به نقش چشمگیر در فرصتسازی و فراهمآوری امکانات و منابع و همسوسازی سرمایههای اجتماعی، نقش محوری در تحکیم و توسعه امنیت دارند.
هدفمندی در بهرهگیری از فضای رسانهای و جریانسازی ارتباطات اجتماعی یک اصل مهم برای تحکیم و توسعه امنیت و پیشبرد ماموریتهای پلیسی محسوب میشود؛ بر همین اساس رسانهها در این بستر میتوانند اثرات قابل توجهی در فرایند توسعه امنیت بر جای گذارند.
در تفکر فرهنگی و اجتماعی از مهمترین اثرات رسانهای میتوانیم به «فرهنگپذیری» به معنای پذیرش رفتارها، افکار و نگرشها، «اثرهای شناختی و تربیتی» به معنای آنچه رسانهها میآموزند و به وسیله آن هدایت میکنند و «اثرهای سیاسی» که شامل انفجار اطلاعات برای نیل به اهدافی خاص است؛ نام ببریم.
پلیس با رویکردهای فرهنگی و اجتماعی و تدوین سیاستهای کاربردی این حوزه گامهای موثری برای پشتیبانی و حمایت از تولیدات رسانهای برداشته که یکی از مهمترین اهداف آن ایجاد انگیزه، تحریک، ترغیب و تحریض شهروندان برای همگامی در برقراری و توسعه نظم و امنیت بوده است.
بر این اساس انگیزش فرایندی است که در آن شناخت مردم از توسعه و دستیابی به اطلاعات و دانش مورد نیاز در تحقق توسعه اهمیت بسزایی داشته و در واقع میتواند تکلیف زیرساختی راهبردهای مدیریت رسانهای پلیس باشد.
شناخت مردم از لزوم و ضرورت تغییرات و اطلاعات لازم برای ایجاد تغییر از یک سو و پایداری باورها و اعتقاداتی که به حفظ و پاسداشت ارزشها و معیارهای اصیل انقلابی و اسلامی میانجامند از سوی دیگر نکات مهمی هستند که باید حرکت رسانهای پلیس در دانشافزایی، اطلاعرسانی و آگاهسازی عمومی مردم بیشتر از پیش در نظر داشته شود.
یک اصل مهم دیگر همسویی حرکت رسانهای پلیس با تغییرات سریع و لحظهای دنیای اطلاعات و ارتباطات و بازآفرینی فرصتهای پیش رو است. آنچه به وضوح در هجمههای تخریبی و تهدید دشمن علیه نظم و امنیت و نظام اسلامی دیده میشود و در سالهای اخیر شتاب و شدت بیشتری یافته و هزینههایی نیز در پی داشته برنامهریزی گسترده برای ایجاد تزلزل در بینش، نگرش، باورهای اعتقادی و تغییر آرام و عمقی در ساختار درونی و سپس بیرونی جامعه بوده تا با بمباران ذهنی و تلقینی بتوانند لحظهلحظه در جریان تبدیل و تغییر به سمت اهداف خود پیشروی کنند.
مقابله هوشمند در این نبرد پیچیده نیازمند کسب مهارت، تخصص، نوآوری و خلاقیت و مهمتر از همه توجه بیش از پیش به فرمان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در جهاد تبیین و روشنگری و رفع شبههافکنیهای دشمنان به عنوان ارزشهای توسعه بوده و امروز رسانهها و شبکههای اطلاعاتی و ارتباطی نقش بیبدیل و زیربنایی در این عرصه داشته چراکه رسانهها در ظهور و تکوین نوآوری ایفای نقش میکنند.
انتهای پیام/