نقد مستند‌های انقلابی و جبهه مقاومت/ ۵

امام خامنه‌ای، رهبری که در دل‌ها نفوذ می‌کند

امام خامنه‌ای در سال ۱۳۹۳ نامه‌ای به جوانان آمریکای شمالی و اروپایی می‌نویسند و آنها را به شناخت حقیقی اسلام دعوت می‌کنند. این نامه دل‌های بسیاری را به خود مجذوب می‌کند. از جمله «کلیب ماپین» خبرنگار آمریکایی که به امید دیدار با نویسنده نامه راهی ایران می‌شود.
کد خبر: ۷۰۲۵۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱ - 02November 2024

گروه فرهنگ دفاع‌پرس ـ رسول حسنی ولاشجردی: «رویای ایرانی» فیلم مستندی است به نویسندگی و کارگردانی «مصطفی رضوانی» درباره سفر ده روزه «کیلب ماپین»، خبرنگار آمریکایی به ایران در پی انتشار نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی و آمریکایی. ماپین در این سفر و به دنبال دیدار با نویسنده نامه است که با مراسم نیمه شعبان و ارتحال امام خمینی (ره) مقارن می‌شود. وی در حین تلاش برای دیدار با امام خامنه‌ای با اقشار مختلف مردم نیز گفت‌وگو می‌کند. ماپین سرانجام موفق می‌شود به عنوان مهمان ویژه در حرم امام خمینی (ره) رهبر معظم انقلاب اسلامی را هنگام سخنرانی ببیند. 

امام خامنه‌ای، رهبری که در دل‌ها نفوذ می‌کند

«رویای ایرانی» با مشارکت مرکز مستند سفیرفیلم و اداره فیلم و نمایش بسیج تولید شده است که در هفتمین جشنوراه مردمی فیلم عمار در بخش جنگ نرم برنده لوح افتخار شناخته شد. 

«رویای ایرانی» اثری است ساده، روان و بدون تکلف که بدون شعارزدگی مردم آمریکا و ایران را در مقابل هم قرار می‌دهد. این قرار گرفتن، فرصتی است برای گفت‌وگو بین عموم مردم و نه در میدان جنگ سیاست‌مداران. بهانه این گفت‌وگو نیز نامه‌ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جوانان آمریکای شمالی و اروپایی نوشته‌اند. «کلیب ماپین» خبرنگار جوان آمریکایی یکی از میلیون‌ها مخاطب نامه امام خامنه‌ای است که او را وامی‌دارد به ایران سفر کند. ماپین در این سفر سعی دارد به هر طریق ممکن با نویسنده نامه دیدار کند و ضمن آن با مردم عادی نیز گفت‌وگو کند. 

«رویای ایرانی» به روشنی نوع حکمرانی و رهبری امام خامنه‌ای را تفسیر می‌کند بدون آنکه به ایشان نزدیک شود. هر چند شخصیت اصلی و راوی فیلم، یک جوان آمریکایی است، اما موضوع مورد بحث شخصیت جهان شمول امام خامنه‌ای است؛ رهبری که بر دل‌های همه مردم آزاده جهان حکومت می‌کند. در فیلم «رویای ایرانی» می‌بینیم که «ماپین» می‌گوید: «در جهان نامه‌های سرگشاده زیادی نوشته و در نشریات و فضای مجازی منتشر شده است که به زودی فراموش می‌شود، چرا که خوانندگان نامه خود را مخاطب نامه نمی‌داند، اما نامه رهبر ایران طوری به نگارش درآمده که هر خواننده‌ای خود را مخاطب اصلی نامه ایشان می‌داند.» 

«ماپین» به همین دلیل که باور دارد مخاطب اصلی نامه است راهی ایران می‌شود. وی در تلاش است تا امام خامنه‌ای را از نزدیک ببیند که موفق نمی‌شود، اما به او فرصتی داده می‌شود تا در ایام رحلت امام خمینی (ره) ایشان را هنگام سخنرانی در حرم امام راحل ببینند. «ماپین» یکی از میلیون‌ها جوان آمریکایی و اروپایی است که زیر بمباران اخبار جعلی و مغرضانه رسانه‌های جهان تصوری نادرست و دروغین از ایران دارد. ماپین در ابتدا ایران را به دور از مدنیت می‌داند، کشوری که در آن پوشیدن شلوار جین، موسیقی، خوانند کتاب‌های مثل آثار مارکس ممنوع و جرم است. اما با ورود به ایران تصویری کاملا متفاوت روبه‌رو می‌شود.

حقیقت این که اسلام دین گفت‌وگو، تفاهم و تعامل است در نامه امام خامنه‌ای نمود پیدا می‌کند و نه در میز مذاکره و سازش با غرب. هنر مذاکره آن است که افکار عمومی را به سوی حقیقت انقلاب اسلامی هدایت کرد و نه در پشت در‌های بسته و پشت میز سیاست‌مداران. «رویای ایرانی» تنها یک گام کوچک در تبیین نامه امام خامنه‌ای به جوانان آمریکایی و اروپایی است که می‌تواند بدون اغراق به اندازه تمام مخاطبان غربی این نامه فیلم مستند ساخته شود. 

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار