یادداشت/ سرهنگ پاسدار عباس عباسی

رسانه گوياترين زبان برای بيان صحنه‌های شكوهمند دفاع مقدس

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری در یادداشت خود آورده: شك نيست كه رسانه، گوياترين زبان برای بيان صحنه‌های شكوهمند دفاع مقدس و بهترين زمينه برای ايجاد پيوند ميان فرهنگ ايثار و شهادت و فرهنگ عمومی كشور است.
کد خبر: ۱۱۱۰۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳ - 08November 2016

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از شهرکرد، سرهنگ پاسدار عباس عباسی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری در یادداشتی اختصاصی به بررسی نقش و جایگاه رسانه در جنگ هشت ساله پرداخته است.

وی در یادداشت خود آورده:

دفاع مقدس، درخشان ترين تجلي انقلاب اسلامي است؛ چرا كه توانست قدرت و شجاعت ملت بزرگ ايران را نشان دهد و بر ظرفيت الهام بخشي ايران اسلامي به ملت هاي مسلمان و آزاديخواه جهان بيفزايد. رمز اين درخشش در آن است كه دفاع مقدس، شاخه اي از انديشه عاشورايي است و در پيوندي استوار با حماسه حسيني قرار دارد.

اگر دفاع مقدس نبود مفاهيم والا و تعالي بخش ايثار و شهادت به دست فراموشي سپرده مي شد. دفاع مقدس، اين مفاهيم را غبارروبي كرد و راه مقاومت را نه فقط براي ملت ما كه براي همة ملت هاي آزاده جهان گشود.

منطق دفاع مقدس، جرياني پايدار است كه بايد از نسلي به نسل ديگر انتقال يابد و تقويت شود. اگر امروز ايران، ترازي جهاني يافته است، مرهون جانفشاني هاي شيرمردان بيشه عشق است كه با منطق ايثار با جهان سخن گفتند و با تكيه به خداوند متعال، فرهنگ مقاومت را به وجدانهاي بيدار جهان هديه كردند. اگر گذشته تاريخ ايران را بررسي كنيم، خواهيم ديد، پايداري و اقتداري كه امروز به بركت دفاع مقدس به دست آورده ايم، در هيچ دوره اي وجود نداشته است.

نقش مطبوعات در سالهاي دفاع مقدس،‌ در ايجاد روحية اميد و خودباوري و افشاي ترفندهاي تبليغاتي دشمنان ايران اسلامي افتخارآميز بود. پوشش خبري كاروان هاي اعزام نيرو به جبهه ها، فعاليت مراكز جذب و آموزش نيرو، لحظه هاي عاشقانه عروج ملكوتي رزمندگان اسلام و مراسم عارفانه دعا و نيايش، هر يك برگ زريني در كارنامه مطبوعات آن سالهاست كه نشان از ظرفيت بالاي روزنامه نگاري كشور در مقاطع حساس و سرنوشت ساز تاريخي دارد.

با آن كه بسياري از خبرنگاران مطبوعات در سالهاي جنگ از حيث آموزش هاي تخصصي چندان حرفه اي نبودند؛ اما با مجاهدت بي وقفه در عرصه اطلاع رساني، توانستند در تحليل واقعيات جنگ، شناخت نيازهاي خبري مردم و درك درست جامعه بين المللي به تجربيات ذي قيمتي دست يابند كه امروز قابل انتقال به نسل جوان روزنامه نگاران كشور است.

نقش مطبوعات در بيان راهبردهاي دفاع مقدس، تبيين ضرورت مشاركت مردم در صحنه هاي جبهه و پشت جبهه، خنثي سازي عمليات رواني و توطئه هاي تبليغاتي دشمنان كه با هدف تضعيف روحيه ملت ايران صورت مي گرفت؛ و در يك كلام، ارتباط تعاملي و دو سويه مطبوعات دوران دفاع مقدس با مردم، به منزله گشايش فصلي نو در روزنامه نگاري جهان معاصر است كه قدرت و نفوذ مطبوعات داخلي را در مديريت افكار عمومي، آن هم در حساسترين مقاطع تاريخ ملت شريف ايران نشان مي دهد.

شك نيست كه رسانه، گوياترين زبان براي بيان صحنه هاي شكوهمند دفاع مقدس و بهترين زمينه براي ايجاد پيوند ميان فرهنگ ايثار و شهادت و فرهنگ عمومي كشور است. صيانت از آرمان هاي دفاع مقدس و دفاع از خاكريزهاي فرهنگي كشور، مستلزم الگوسازي براي نسل جوان است و بهترين الگوها نيز شهيدان و افتخارآفريناني هستند كه هر يك به تنهايي گواه حقانيت ملت بزرگ ايران در آرمان خواهي و كمال گرايي است.

علاوه بر اين امروز نيز رسانه هاي ايران اسلامي در جبهة مقابله با جنگ نرم نظام سلطه جهاني قرار دارند. امروز نيز تحولات منطقه اي و بين المللي، گواه صف آرايي حق عليه باطل در عرصه گستردة جهاني است. امروز نيز به عهده رسانه هاست كه جلوه هاي مقاومت و پايداري ملت ها را در برابر زور و زرمداران عالم به تصوير بكشند و با ديدباني زرادخانه هاي رسانه اي سلطه گران و واكنش هاي بهنگام، نه تنها در داخل كه در عرصة‌ بين المللي، ملت ها را تا بر هم زدن مناسبات ناعادلانه جهان پشتيباني كنند.

به فطرتهاي بيدار و وجدانهاي آگاه ملت ها اميد و آگاهي دهند و آرمان حق جويي و حق گويي شهيدان اسلام را كه با فرياد «هيهات من الذله» از عاشورا و كربلا تا جبهه هاي دفاع مقدس و از آنجا تا عرصه هاي بيداري اسلامي در جهان كنوني طنين يافته است پيشگام و طلايه دار باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار