یادداشت/ سرهنگ احیا محمد امیری

رسانه بازوی توانمند اطلاع رسانی دوران دفاع مقدس

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی در یادداشتی آورده: بر هیچکس پوشیده نیست که در دو مقطع زمانی در دوران دفاع مقدس رسانه بعنوان حل مشکل ترین و مهمترین عنصر یا عوامل موثر در رساندن اخبار و اطلاعات و آگاه ساختن رزمندگانی که در مناطق گسترده ای از مرز در حال خدمت بودند می توانست موثر باشد.
کد خبر: ۲۱۲۲۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۱ - 09November 2016

رسانه بازوی توانمند اطلاع رسانی دوران دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از خرسان شمالی، سرهنگ احیا محمد امیری مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی در یادداشتی اختصاصی به بررسی نقش رسانه در جنگ پرداخته است.

وی در یادداشت خود آورده:

بر هیچکس پوشیده نیست که در دو مقطع زمانی در دوران دفاع مقدس رسانه بعنوان حل مشکل ترین و مهمترین عنصر یا عوامل موثر در رساندن اخبار و اطلاعات و آگاه ساختن رزمندگانی که در مناطق گسترده ای از مرز در حال خدمت بودند می توانست موثر باشد.

رسانه هم در تقویت روحیه نیروها می توانست موثر و مفید باشد و هم در با خبر کردن آنان از حوادث و اتفاقات پیش آمده در نقطه نقطه جبهه ها و حتی نیروهای رزمنده بعضاً از عدم موفقیت رزمندگان در بخشی از جبهه ها نیز از طریق همین رسانه می توانستند اطلاع پیدا کنند که همین امر می توانست در تصمیم گیری ها و آمادگی ها و تغییر مواضع و هوشیار باشی آنها موثر باشد.

مهمترین تاثیری که رادیو در تقویت روحیه نیروهای رزمنده مستقر در خطوط مقدم یا پشت خط می توانست ایجاد کند اگر در مناطقی حتی دورتر از منطقه شنوندگان اتفاق می افتاد با پخش سرودهای روح بخش و روحیه دهنده و مارش های عملیاتی روحیه رزمندگان را چندین برابر تقویت می کرد.

پخش نوحه خوانی بعضی از مداحان مانند آهنگران، خیلی تاثیر گذار بود و می توانست حتی در اقدامات عملی و اجراء عملیاتها و ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی ها موثر باشد.

رسانه در رساندن رمزهای عملیات ها همزمان به کلیه نیرو های عمل کننده نقشی کلیدی داشت حالا عکس آن را اگر در نظر بگیریم که صدای فرمانده در اعلام رمز عملیات به بعضی از نیروها عمل کننده نرسد چه می شود و چه حادثه جبران ناپذیری پیش می آید.

بعضی از نیرو ها که متوجه شدند وارد عملیات می شوند و آنها که متوجه نشده اند در جا می ماندند که ممکن بود دچار شکست زیاد شویم.

به این نتیجه میرسیم رسانه درجنگها گاهی فرمانده را از تمام اقدامات عملی نیروهای زیر مجموعه مطلع می کردند و فرمانده در هدایت عملیات ها بدون سیستم رسانه ای قادر به کنترل و هدایت نقش بسیار سرنوشت سازی داشت در واقع مهمترین ابزار یک فرمانده در زمان هدایت نیروها ابزار رسانه ای می باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار