به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "سیدحسین نقویحسینی" سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در پی تصویب قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قطعنامه پارلمانی اروپا که اقدام مداخلهجویانه و مانیفستی علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، فردا یکشنبه ۱۷ فروردین ماه در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در این نشست، موضع سخت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در قبال این قطعنامه اعلام خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: البته در همان روز تصویب این قطعنامه نیز، این کمیسیون قطعنامه مذکور را به شدت محکوم کرد.
نقویحسینی تاکید کرد: فردا قطعا در این رابطه بیانیه صادر خواهد شد و انتظارات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از دولت و مجلس اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: بناست مسئولین وزارت امور خارجه نیز در جلسه فردای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور پیدا کنند و احتمالا از معاونین وزیر امور خارجه دعوت خواهد شد.
نماینده مردم ورامین در ادامه تصریح کرد: قطعا فردا مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم نیز علاوه بر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نسبت به این قطعنامه عکسالعمل شدید نشان خواهد داد، چرا که تمام بندهای این قطعنامه، راهبردهایی علیه جمهوری اسلامی ایران است، نه راهبردهای همکاری.
وی تاکید کرد: اغلب مفاد قطعنامه پارلمان اروپا دخالت در امور داخلی کشور ایران است و برخی بندها نیز علیه نظام قانون گذاری کشور ما است، قوانینی که کاملا مبتنی بر آرای مردم انتخاب میشود.
نقویحسینی تاکید کرد: موردی که انتخابات اخیر ریاست جمهوری را غیر دمکراتیک نامیده، باید عبرتی باشد برای همه دولتمردان و همه کسانی که به اروپاییها خوشبین هستند و فکر میکنند اروپاییها به دنبال بهبود روابط هستند، در حالی که انتخابات اخیر یکی از دموکراتیکترین انتخابات در نوع خود محسوب میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: همچنین در این قطعنامه اعلام جنگ علیه قرآن کریم و آموزههای دینی وجود دارد، که آن حمایت از همجنسگرایان است که این موضوع برخلاف شئونات بشری و آموزههای قرآن کریم و آموزههای دینی است.
وی ادامه داد: قطعنامه پارلمان اروپا مفاد بسیار گستاخانه ای دارد و مطمئنیم نمایندگان ملت، فردا عکسالعمل بسیار تندی در مجلس خواهند داشت.
پیش از این نیز "علاءالدین بروجردی" رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به پیشنویس قطعنامه ضدایرانی کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا گفت: پارلمان اروپا در عالم اوهام سیر میکند.
بروجردی افزود: مسائل مطرح شده در کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا دخالت آشکار در امور داخلی ایران بوده و مردود و محکوم است.
نماینده مردم بروجرد تصریح کرد: با توجه به سیاستهای اتحادیه اروپا و هیاتهای متعددی که به تهران اعزام شدهاند، طرح چنین مسائلی نشان از اقدام تخریبی صهیونیستها و متوقف نمودن سیاستهای اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران در دولت جدید است.
بروجردی تاکید کرد: آنچه مسلم است در جمهوری اسلامی ایران نه مردم و نه دولت، پذیرای مسئله مطرح شده از سوی کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا نیستند و این موضوعات دخالت آشکار در امور داخلی ایران است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: پارلمان اروپا باید تاکنون فرا گرفته باشد که با ملت بزرگ ایران و نظام جمهوری اسلامی چگونه سخن بگوید.
بروجردی تاکید کرد: هیچ هیات پارلمانی و غیرپارلمانی خارجی حق ملاقات با عناصر فتنه را نخواهند داشت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ضدانقلاب و دشمنان ملت ایران در خارج از کشور حضور دارند و آمریکاییها و اروپاییها به طور دائم با آنها ارتباط دارند، ولی کشور ما جایگاه دیدار با چنین افرادی نخواهد بود، بنابراین هیاتهای پارلمانی اروپا و حتی هیاتهای غیرپارلمانی در صورتی که چنین درخواستی دارند، درخواست سفر به ایران نکنند.
نماینده مردم بروجرد با اشاره به ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در تهران و پیشنویس قطعنامه کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا، گفت: با توجه به خطای نابخشودنی کاترین اشتون به ایران و اقدام مشابه هیات پارلمانی اروپا هیچگونه زمینهای برای گشایش دفتر پارلمان اروپا در تهران وجود ندارد.
بروجردی در مورد نحوه برخورد با محکومین نیز اظهار کرد: این یک مسئله کاملا داخلی بوده و ما طبق معیارهای قانونی با آنها رفتار خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع پذیرش بیقید و شرط سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل به تهران از سوی مسولان ایرانی گفت: گزارش ویژه سازمان ملل شخص گوش به فرمانی بیش نیست و شایستگی مذاکره ندارد.
بروجردی ادامه داد: همانگونه که قبلا ذکر شد ما سخنان فراوانی در زمینه مسائل حقوق بشری داریم، بویژه نقش آشکار حقوق بشر در کشوری مانند آمریکا که بزرگترین شکنجهگاه قرن ۲۱ یعنی زندان گوانتانامو را دارد.
نماینده مردم بروجرد تصریح کرد: ما آمادگی داریم در زمینه نقض حقوق بشر در آمریکا و تببین حقوق بشر اسلامی با اروپاییها مذاکره کنیم.
بروجردی در ارتباط با انتخاب حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور ایران نیز بیان کرد: دولت دکتر روحانی در چارچوب قانون اساسی و سیاستهای مقام معظم رهبری عمل خواهد کرد نه بر اساس خواست اروپا و آمریکا.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه به طرح آزادی همجنسبازان از سوی پارلمان اروپا اشاره و تصریح کرد: مسائلی از قبیل آزادی همجنسبازان با روح ادیان الهی از جمله آئین حضرت مسیح(س) مغایرت دارد و قانونی کردن این پدیده زشت باعث شرم ساری جوامع غربی است و این مسائل موضوعی نیست که قابل طرح باشد.
بروجردی در مورد بازگشایی انجمن منحله روزنامهنگاران نیز اظهار کرد: روزنامهنگاران ایرانی خود در مورد هر تشکلی که بخواهند راهاندازی کنند، تصمیمگیری خواهند کرد، بنابراین گوش به فرمان پارلمان اروپا نیستند.
همچنین "اسماعیل کوثری" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پیشتر با اشاره به تنظیم قطعنامه از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: متأسفانه تعدادی از مسئولین کشور هنوز به این مسئله باور ندارند که آمریکا، رژیم صهیونیستی و یا حتی برخی از کشورهای اروپایی با اصل و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند.
کوثری ادامه داد: متأسفانه تفکر آنها این است که طرف مورد مذاکره پیرو اخلاق و انصاف است و در زمان مذاکره با عقل و منطق کار میکنند، اما متأسفانه این گونه نبوده و روح استکباری همچنان در غربیها جریان دارد و شدیدتر از گذشته به این مسئله نگاه میکنند.
کوثری در ادامه تصریح کرد: به همین دلیل است که چنین قطعنامههایی را علیه ایران به صورت یک طرفه تنظیم و تصویب میکنند و نسبت به جنایات و زیادهخواهیهای خود بیاعتنا هستند، عملکرد خود را به نوعی حق جلوه میدهند اما درخواستهای ما را که قانونی بوده و در طول مذاکرات چهارچوب آن تنظیم شده را نادیده میگیرند.
کوثری تأکید کرد: اتحادیه اروپا قصد دارد زیادهخواهیهای خود را به ملت و دولت ایران تحمیل کند.
نماینده تهران ادامه داد: مسئولین باید به این نکته توجه کنند که نباید از اتحادیه اروپا انتظار درستکاری داشت زیرا تنها به دنبال منافع خود بوده و به هیچ عنوان حاضر به درنظرگرفتن حقوق دیگر ملتها نیستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: وزارت امورخارجه قطعا باید نسبت به این مسئله پیگیر بوده و عکسالعمل نشان دهد، مصاحبه و اعلام ناراحتی از سوی سخنگوی این وزارت خانه قابل قبول نیست، بلکه باید از اتحادیه اروپا خواسته شود در مقابل جنایات خود پاسخگو باشند.
کوثری گفت: این قطعنامه نه تنها دخالت در امور داخلی یک کشور است و ما آن را رد میکنیم، بلکه مطمئنا توسط مجلس شورای اسلامی پاسخ محکمی به آن داده خواهد شد.
کوثری در پایان خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که دستگاه دیپلماسی کشور پاسخ محکمی به این مسئله بدهد تا آنها فکر نکنند که محتاج توجه آنها هستیم.