مسعود زینالعابدین نویسنده کتاب "تجمع ممنوع" در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس با اشاره به اینکه این اثر در ۱۶ دفتر تنظیم شده است اظهار کرد: سعی شده است در این اثر روایتی ساده و صمیمی از زندگی و خاطرات یک رزمنده اسیر ایرانی به تصویر در آید.
زین العابدین درباره موضوع داستان "تجمع ممنوع" گفت: این کتاب به روایت زندگی نوجوانی ۱۴ ساله میپردازد که عزم جبهه میکند و در دومین اعزام خود و در عملیات مطلع الفجر پس از چندین روز محاصره، به اسارت گرفته میشود. وی در زمان اسارت مجروح میشود و در اثر عدم رسیدگی، پای چپش قطع میشود.
نویسنده کتاب "تجمع ممنوع" اذعان کرد: این کتاب در چندین فصل متمادی توانسته است جلوههایی از وقایع اتفاق افتاده و سبک زندگی اسیران ایرانی را در اردوگاههای العنبر، موصل۱، موصل ۲ و موصل۳ به تصویر بکشد و از آنجا که زندگی اولین گروههای اسرای ایرانی (سالهای ۶۰ تا ۶۲) را روایت میکند، از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این کتاب همچنین اشاراتی موثر به زندگی و نقش «شهید خلیل فاتح» دارد که با فداکاری خاصی در زندانهای رژیم بعث، مظلومانه به شهادت رسیده است و همچنین مرحوم حجتالاسلام ابوترابی حضوری موثر در این خاطرات دارند و با مطالعه این کتاب میتوان به وجوهی از شخصیت این دو چهره ملی دست یافت.
زین العابدین عنوان کرد: معمولا خاطرات اسرا در یک خط مستقیم قرار دارند و فراز و فرود چندانی ندارند چرا که اسرا معمولا به علت زندگی در یک فضای مشترک، بسیاری از خاطراتشان مشترک است، اما آزادی راوی این کتاب در سال ۱۳۶۲ و بازگشت دوباره او به جبهه و نقش ویژه او پس از ازادی، رنگ و بویی متفاوت به این کتاب داده است.
نویسنده کتاب "ورود ممنوع" آزادی ملتجایی را حرکتی نمایشی از سوی صدام حسین دانست و گفت: محمدعلی ملتجایی در سال ۱۳۶۲ در اقدامی نمادین توسط صدام، آزاد میشود و به خاک وطن بازمیگردد. او پس از آزادی، نقشهای ویژه ای را در سرکشی به خانواده اسرا و ارسال نامه های متعدد به اسرا ایفا میکند و همچنین با پای مصنوعی دوباره به جبهه بازمیگردد.
وی این اثر را مملو از اتفاقات خاص خواند و اظهار کرد: سراسر این کتاب حاوی وقایع و اتفاقات بسیار جالبی است که این آزاده سرافزار از جنگ تحمیلی، اسارت و ایام پس از آزادی بیان کرده است.
زین العابدین استفاده از منابع خاص را نقطه قوت اثر دانست و بیان کرد: یکی دیگر از نقاط امتیاز این کتاب، نامههایی است که بین راوی کتاب و اسرای در بند رژیم بعث، مبادله شده است و حاوی نکات بسیار عمیق اخلاقی و عرفانی است و نویسنده کتاب، آنها را از بین نزدیک به ۲۰۰۰ نامه گلچین کرده و در بخشهای مختلف کتاب آورده است.
شایان ذکر است این کتاب که در ۲۵۸ صفحه تنظیم شده است، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
ضمنآ چندی پیش از کتاب دیگر این نویسنده ی تبریزی با عنوان «ستارگان جاوید» در تهران رونمایی شد که به بررسی زندگی و خاطرات ۲۳ امام جماعت شهید تهران میپردازد. هرچند که کتاب «تجمع ممنوع» قبل از کتاب «ستارگان جاوید» به رشته تحریر درآمده است، ولی بعد از آن چاپ شده و دومین اثر این نویسنده در حوزه ادبیات پایداری محسوب میشود.