به گزارش دفاع پرس، از این رو است که همه ساله عزای سرور و سالار شهیدان برپا و شرح مصیبت آن ابرار بر منابر ذکر می شود و یا دهه فجر گرامی داشته شده و آن چه بیش از سه دهه گذشته بر ملت ایران گذشت بر منابر و رسانه ها بازگو می شود ...همه این ها تکرار یک واقعیت و حقیقتی است که سال ها پیش روی داده است ولی هر سال باید بازگو شود تا فراموش نشود ...حکم حضرت روح الله برای اعدام سلمان رشدی نیز از جمله این حقیقت ها است که همه ساله باید بر روی آن تاکید گردد تا یک روز این حکم جامعه عمل به خود بپوشد و این ملعون به سزای خویش برسد .
قصه از کجا شروع شد ؟!
مهر ماه ۱۳۶۷ کتابی تحت عنوان «آیات شیطانی» به قلم « احمد سلمان رشدی» که در قالب رمان ، آکنده از اهانتها و افترائات زشت و ننگین به ساحت مقدس نبی گرامی اسلام و خانواده و اصحاب شریف ایشان بوده و اسلام و قرآن را با تعابیر سخیف توصیف کرده بود ، در لندن توسط انتشارات وایکینگ وابسته به مؤسسۀ پنگوئن انتشار یافت.
«آیات شیطانی» ابتدا در هند توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده و انتشار و توزیع آن به علت اعتراضات مسلمانان در این کشور ممنوع شد.
طی هفتههای بعد ، نویسندگان آفریقای جنوبی به احترام عواطف مسلمانان ، دعوت قبلی از رشدی را لغو و سفرای چند کشور اسلامی و عربی در لندن به دولت انگلیس اعتراض کردند.
در ماههای دی و بهمن جمع زیادی از مسلمانان مقیم انگلیس ابتدا در شهر برادفورد و سپس لندن در تظاهرات خشمگینانه و از سر غیرت به اقدام دولت انگلیس در حمایت از انتشار این کتاب موهن شدیداً اعتراض کردند.
دامنة اعتراضات مردمی به هند و پاکستان گسترش یافت تا آنکه روز ۲۳ بهمن در جریان تظاهرات هزاران پاکستانی در مقابل مرکز فرهنگی آمریکا در اسلام آباد ، شش تن از تظاهر کنندگان به شهادت رسیده و دهها تن نیز مجروح شدند . فردای آن روز در تظاهرات مسلمانان هند نیز یک نفر دیگر به شهادت رسید.
گذشت چهار ماه و برنامه هایی که علنی شد
بهرغم گذشت چهار ماه از انتشار این کتاب و افزایش اعتراضات مسلمانان، دولتهای انگلیس و آمریکا از تداوم توزیع و انتشار این هرزنامه علیه اسلام و نبی گرامی مسلمانان حمایت میکردند و این پیام را با رفتار خود به جهان اسلام میفرستادند که برنامههای جدید دیگری برای گسترش ابعاد حملات تبلیغی و فرهنگی علیه اسلام و مسلمانان آغاز خواهند کرد.
پس از توزیع گستردۀ کتاب موهن آیات شیطانی ، همراه با تبلیغات هماهنگ و تشویقهای محافل صهونیستی، از گوشه و کنارجهان صدای اعتراض مسلمانان افزایش یافت ؛ از سویی هشدارهایی به ناشران داده شد و از سوی دیگر، اقداماتی حقوقی برای محدود کردن نشر و انتشار کتاب و محکومیت رشدی صورت گرفت و نقدهایی نیز بر این کتاب نوشته شد.
البته طراحان و حامیان این اقدام، نه تنها به این هشدارها توجهی نکردند ، بلکه بر دامنة تبلیغات خود افزودند تا جایی که مقدمات نامزدی این کتاب برای جوایز ادبی مهم اروپا مطرح شد.
شبکة گستردة توزیع این کتاب در بیشتر کشورهای اروپایی، آمریکایی و بعضی کشورهای آسیایی، با قراردادهای کلان برای ترجمه و توزیع آن، به تلاش پرداختند و در عرصة تبلیغاتی و با ایجاد حلقههای محافظتی، به حمایت علنی از او پرداختند.
و حکم روح خدا و جان های تشنه منتظر
با آشکار شدن تصمیم و ارادۀ غرب برای زمینهسازی یک جنگ صلیبی نوین و انهدام هویت فکری و فرهنگی مسلمانان با سخیفترین شیوۀ ممکن، حضرت روحالله در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با صدور حکم الهی و تاریخی خود ، مجازات شرعی نویسنده و ناشران این کتاب را بیان کرده و سدّ استواری در برابر سیل مهیبی که دشمنان اسلام در صدد راه انداختن آن بودند، بنیان نهادند.
حکم امام که همانند سوره برائت بدون بسم الله صادر شده بود به شرح زیر است ؛
انا لله و انا الیه راجعون
به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف کتاب "آیات شیطانی" که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم ، چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس که در این راه کشته شود، شهید است انشاء الله. ضمناَ اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد.
والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته روح الله الموسوی الخمینی
25بهمن 1367/ 11 رجب 1409»
استقبال گسترده از حکم امام
صدور حکم امام با استقبال گستردهای در سراسر جهان اسلام روبرو شد و همۀ مسلمانان را در دفاع از عزت و هویت دینی خود متحد و منسجم ساخت.
مراجع دینی در قم و مشهد نیز در حمایت از این حکم شرعی و اعلام اعتراض به انتشار آیات شیطانی درسهای خود را تعطیل کردند.
آیت الله خامنهای در مسند ریاست جمهوری وقت در یک پیام رادیویی به تبیین حکم امام پرداخت و حمایت کامل دولت را از آن اعلام نمودند.
از سوی دولت نیز بیانیهای انتشار یافت که در آن ، روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۶۷ عزای عمومی اعلام شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با صدور بیانیهای از حکم امام حمایت کردند ، و اقشار مختلف مردم و سایر مسئولان حکومتی نیز با شیوههای گوناگون به حمایت از این حکم و اعتراض به حمایت انگلیس و آمریکا از اقدام علیه اسلام، پرداختند.
تظاهرات مردمی در ایران و سایر کشورهای اسلامی آغاز شد و مسلمانان انگلیس اقدامات اعتراضی خود را گسترش دادند.
گروههای مختلف مسلمانان در تمامی نقاط جهان ، به خروش و حرکت درآمدند و با ابراز نفرت و انزجار از این دسیسة استعماری ، خواستار اعدام رشدی، و جمعآوری و ممنوعیت چاپ وانتشار این کتاب شدند.
جنگی پنهان با پیشتازی انگلیس که علنی شد
صدور حکم امام در سال ۶۷ دامنهها و ابعاد جنگی پنهان را آشکار ساخت که با پیشتازی انگلیس برای تخریب بنیان ایمان و اعتقادات بیش از یک میلیارد مسلمان در حال شکلگیری بود و در گام اول با توهین و تعابیر ضداخلاقی علیه مقدسات غیرت و توان مقاومت فرهنگی مسلمانان را مورد هجوم قرار داده بود تا زمینۀ حرکتهای شدیدتر و وسیع تر بعدی فراهم گردد.
حکم امام که ابتدا در برخی رسانهها فتوا خوانده میشد ، از نظر هدفگیری انگلیس به عنوان پیش قراول هجوم غرب علیه اسلام و مسلمانان ، یادآور فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی در زمان قاجار نیز بود که ضربهای مؤثر بر استعمار انگلیس در ایران وارد ساخت.
توطئه جدید و واکنش امام
بعضی از رسانههای غربی برای تقلیل موضوع به یک تهدید شخصی و نجات جان سلمان رشدی، اینگونه شایع کردند که اگر سلمان رشدی توبه کند، حکم اعدامش لغو میشود. اما دفتر امام خمینی در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۶۷بلافاصله این خبر را اعلام کرد:
«رسانههاى گروهى استعمارى خارجى به دروغ به مسئولین نظام جمهورى اسلامى نسبت مىدهند که اگر نویسنده کتاب آیات شیطانى توبه کند حکم اعدام درباره او لغو مىگردد. امام خمینی فرمودند: این موضوع صددرصد تکذیب می گردد. سلمان رشدى اگر توبه کند و زاهد زمان هم گردد ، بر هر مسلمان واجب است با جان و مال تمامى هم خود را به کار گیرد تا او را به درک واصل گرداند.
حضرت امام اضافه کردند: اگر غیر مسلمانی از مکان او مطلع گردد و قدرت این را داشته باشد تا سریعتر از مسلمانان او را اعدام کند، بر مسلمانان واجب است آنچه را که در قبال این عمل میخواهد به عنوان جایزه یا مزد عمل به او بپردازند.»
اقدامات انفعالی و واکنش ایران
بنا به تصمیم جامعه اقتصادی اروپا سطح روابط با ایران به پایین ترین حد خود تنزل داده شد و در ابتدای اسفند 1367 سفرای ۱۲ کشور اروپایی به کشورهای خود فراخوانده شدند و هرگونه تماس در سطح بالا با دولت ایران را لغو کردند.
دولت ایران نیز متقابلاً سفرای خود را از آن کشورها به ایران فراخواند.
امام خمینی نیز در پیامی تاکید کردند : …آیات شیطانی کاری است حساب شده برای زدن ریشۀ دین و دین داری و در رأس آن اسلام… استکبار غرب شاید تصور کرده است از این که اسم بازار مشترک و حصر اقتصادی را به میان بیاورد ما درجا میزنیم و از اجرای حکم خداوند بزرگ صرف نظر مینماییم.
روابط ایران با انگلیس چگونه قطع شد؟!
در نهم اسفند ، مجلس شورای اسلامی طی جلسه فوقالعادهای با اعلام ضربالاجل یک هفتهای برای انگلیس ، تداوم رابطه سیاسی با دولت انگلیس را به عذرخواهی مقامات این کشور و تجدید نظر آنان در مواضع غیر اصولی شان نسبت به جهان اسلام و کتاب «آیات شیطانی»، مشروط ساخت.
بنا به این مصوبه در صورتی که انگلیس در عرض یک هفته علیه انتشار آیات شیطانی اعلام موضع نمیکرد روابط سیاسی و دیپلماتیک با آن کشور به طور کامل قطع می شد.
دولت انگلیس نیز در یک عقب نشینی آشکار اعلام کرد که خواهان قطع روابط با ایران نیست.
در تاریخ ۱۳ اسفند جفری هاو ، وزیر خارجه انگلیس بدون مخالفت با تداوم انتشار آیات شیطانی و بدون محکوم نمودن اهانت به مقدسات مسلمانان اعلام کرد که این کشور به اسلام احترام میگذارد و خود را از ماجرای انتشار آیات شیطانی جدا میداند.
اما چون این اظهارات و موضعگیریها فاقد عذرخواهی رسمی و علنی لندن از مسلمانان بود ، در تاریخ ۱۶ اسفند ۶۷ وزارت امور خارجه ایران طی بیانیهای در پایان مهلت یک هفتهای به دولت انگلیس برای اصلاح مواضع خود در قبال کتاب موهن آیات شیطانی، به علت عدم تحقق خواسته مجلس شورای اسلامی، قطع کامل روابط سیاسی ایران با انگلیس را اعلام کرد.
اسرائیل دست به کار می شود !
جهاد اسلامی فلسطین طی بیانیهای صهیونیستها را از چاپ و انتشار آیات شیطانی برحذر داشت. مقامات رژیم تروریست اسرائیل نیز به علت نگرانی از واکنش مسلمانان ساکن سرزمینهای اشغالی، از یک مؤسسه انتشاراتی که در صدد ترجمه عبری و انتشار این کتاب بود، درخواست کردند که در تصمیم خود فعلاً تجدید نظر کند.
اما روزنامه ساندی ابزرور فاش ساخت که یک تیم کارشناسان ویژۀ سازمان امنیتی اسرائیل از طرف نخست وزیر این کشور برای حمایت از جان سلمان رشدی به لندن اعزام شده است.
مدتی بعد در اواخر اسفند ۶۷ در نمایشگاه کتاب تل آویو، کتاب آیات شیطانی نیز عرضه شد.
زندگی حیوانی یک شیاد آغاز می شود !
سلمان رشدی از لحظه صدور حکم امام خمینی مخفی شد و پلیس انگلیس (اسکاتلندیارد) حفاظت از وی را در مکان هائی نامعلوم برعهده گرفت.
هزینههای محافظت از او در سال بین یک تا ۱۰ میلیون پوند تخمین زده میشد؛ در حدی که یک بار شاهزاده چارلز (ولیعهد انگلستان) اعلام کرد: سلمان رشدی سرباری پرخرج برای مالیات دهندگان انگلیسی است.
همچنین شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز»، حضور رشدی را در هواپیماهای خود تا سال ۱۹۹۸ ممنوع اعلام کرده بود و شرکت هواپیمایی «ایرکانادا» تا چند سال از سفر رشدی با پروازهای خود جلوگیری کرد.
سلمان رشدی با وجود خشم جهان اسلام علیه خود، به رغم آن که کوشید در یکی دو سال اول پس از صدور حکم تظاهر به ندامت کند و حتی اعلام توبه و مسلمان شدن مجدد نمود ، از تجدید چاپ کتاب کفرآمیز خود صرف نظر نکرد و زمانی که انگلستان حاضر به چاپ ارزان قیمت این کتاب (در قطع جیبی با کاغذ کاهی) نشد ، آن را به آمریکا برد و به صورت ارزان قیمت (برای افزایش فروش آن) به چاپ رساند.
سلمان رشدی در یکی از نوشتههای بعدی خود، به فلاکت و ذلت پس از انتشار کتاب «آیات شیطانی» اشاره میکند.
وی با اشاره به مجروحیت شدید مترجم ایتالیایی کتابش توسط مسلمانان ایتالیایی و به مجازات رسیدن مترجم ژاپنی توسط مسلمانان ژاپنی ، از روز اجرای حکم خدا درباره ناشر نروژی کتابش به این شکل یاد میکند: «روزی که ناشر نروژی مورد اصابت گلوله قرار گرفت یکی از بدترین روزهای عمر من است.»
اولین اقدام کنندگان و حکمی که یک روز اجرا می شود
شهادت طلب بسیجی ، ابراهیم عطایی اولین فردی بود که برای اجرای عملیات استشهادی علیه سلمان رشدی شخصاً اقدام کرد و جان بر سر رضای معشوق نهاد و در نهایت غربت و مظلومیت به شهادت رسید.
در سال ۱۳۸۳ برای اولین بار دربارة این شهید در برخی از رسانههای ایران مطالبی منتشر شد. وی که دانشجوی فلسفة دانشگاه تهران بود در سال ۱۳۶۸ توسط محافظان رشدی مورد هدف قرار گرفته و به شهادت رسید .
ابراهیم عطایی، دانشجویی که از سیزده سالگی در جبهه حضور داشت، پس از پایان جنگ به ادامة تحصیل پرداخت.
عطایی، پس از صدور حکم مجازات سلمان رشدی، تصمیم به اجرای این حکم گرفت و پس از چند ماه با تغییر پوشش و رفتار خود و تظاهر به مخالفت با جمهوری اسلامی مقدمات انجام طرح خود را آغاز کرد.
به گفته کاردار وقت سفارت سوئیس (و دفترحافظ منافع آمریکا) ، عطایی تقاضای ویزای ویژه کرده بود و گفته بود که حاضر است پناهنده شود و علیه ایران حرف بزند. از طرف سازمانهای آمریکایی هم حمایت شده بود از جمله سازمان دیده بان حقوق بشر و رئیس یکی از گروهک های غیرقانونی در ایران هم او را تأیید کرده بود.
مادر شهید در مصاحبهای چنین میگوید : «یک روز آمد خانه و یک راست رفت زیرزمین. نگرانش شدم. دنبالش رفتم دیدم بچهام سرش را گذاشته روی مُهر، هایهای گریه میکند. من هم روی همان پله نشستم و همپایش گریه کردم… بعد… رفت قرآن را برداشت و با ترتیل شروع به خواندن کرد. صدایش یک حزن تازهای داشت. نیم ساعتی قرآن را خواند، بعد آمد سراغ من و سلام کرد. گفتم: «ابراهیم جان! چی شده مادر؟ نصفه جان شدم.» گفت: «یک از خدا بی خبری پیدا شده به قرآن توهین کرده، یک کتاب نوشته به اسم آیات شیطانی.» گفتم: «خدا انشاءالله لعنتش کند، کی هست؟» گفت: «یک انگلیسی هندی الاصل است.»
بعدها گفتند که در سال ۱۳۶۸، بنا بوده در جریان بازدید رشدی از یک مکان، حکم خدا را در بارهاش اجرا کند، اما قبل از ورود به او مشکوک میشوند. در حین بازرسی بدنی درگیر میشود و گلوله میخورد. جالب اینکه کوچکترین خبری حتی در رسانههای محلی انگلیس منعکس نشد.
انگار نه انگار که چنین واقعهای وجود خارجی داشته است. بعدها که خبرش غیر رسمی درز کرد، یک اشاره تلویحی کردند و بعدش هم هیچ.دولت انگلیس از تحویل پیکر پاک شهید عطایی به خانوادهاش خودداری کرد.
مصطفی مازح، جوان انقلابی لبنانی، پس از صدور حکم تاریخی امام خمینی مبنی بر مجازات شرعی سلمانرشدی ، نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی، در مرداد ۶۸ خود را به محل اقامت این نویسنده مرتد در لندن رساند و در حالی که با خود مقادیر زیادی مواد منفجره داشت در هتل وی جای گرفت ولی در انفجاری مشکوک به سلمان رشدی آسیبی نرسید و مصطفی به شهادت رسید، آن روزها که ایران در سوگ رهبر خود میسوخت، آن ایام که در بخش هایی از لبنان جنگهای داخلی جریان داشت و همه چیز در شلیک گلوله خلاصه میشد، جوانی دلسوخته که داغ امام بر سینه اش سنگینی میکرد، بر آن شد تا با اقدام خود، هم اطاعت خویش از ولی امر و امامش را ثابت کند و هم خود به امام و مرادش بپیوندد.
گزارش ها حاکیاست آن روز ـ بر اساس برخی اطلاعات غیر رسمی ـ نیروهای امنیتی انگلستان از وجود جوانی عرب در هتلی که محل تردد سلمان رشدی بود ، با خبر شدند و پس از دستگیری او، برای اینکه خبر بازتاب منفی برایشان نداشته باشد، او را روی صندلی اتاق خود نشانده ، مقداری از مواد منفجره را به بدنش بستند و او را منفجر ساخته و به شهادت رساندند.
۱۴ مرداد سالروز شهادت «مصطفی مازح» در راه اجرای حکم الهی امام است.
و این حکم یک روز اجرا خواهد شد و آن روز دیر نیست ...
منبع:کیهان