بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها/ 41

روایت جواد منصوری از شکل‌گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت خود را در صدور فرهنگ و ارزش‌های انقلاب اسلامی از امام گرفته و بدین دلیل بود که عنوان "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" را برای این نهاد انقلابی اعلام کردیم.
کد خبر: ۳۳۲۸۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳ - 10November 2014

روایت جواد منصوری از شکل‌گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

جواد منصوری معاون اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس با اشاره به ضرورت تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بدو پیروزی انقلاب اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیاز به یک نیرویی بود که در همه صحنهها مدافع انقلاب باشد، لذا باعث شد تا چندین نیروی مختلف با ماهیت دفاعی به صورت خودجوش بوجود بیایند، که یکی از آنها سپاه پاسداران بود.

وی در این رابطه افزود: در سال 57 به مرور زمان احساس شد این تعدد نیروها ممکن است در آینده مشکلاتی را بوجود آورد، لذا کار شکل دیگری به خود گرفت و در نظر گرفته شد تا این نیروهای متراکم شکل منسجمی به خود گیرند و تحت مدیریت واحدی به کار خود ادامه دهند. پس بنابه نظر شورای انقلاب این نیروها تلفیق یافته و یک اساس نامه مشترک را بوجود آوردند و شورای انقلاب هم اساس نامه شورای فرماندهی سپاه را مورد تأیید قرار داد.

منصوری ادامه داد: به همین ترتیب از دوم اردیبهشت 58 مصادف با تاریخ صدور احکام شورای عالی فرماندهی سپاه فعالیت رسمی و قانونی خود راهمانگونه که در بند اول اساس نامه این نیرو آمده است در راستای دفاع و حراست از ارزشهای انقلاب اسلامی آغاز کرد.

معاون اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در آذرماه 58 پس از تهاجم عراق به جمهوری اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، ما در واقع سپاه پاسداران را بعنوان یک نیروی نظامی و انقلابی داشتیم در طول جنگ شکل گرفته بود و مراحل اولیه خود را در عضوگیری نیروها و سازماندهی گذرانده بود.

وی همچنین به فعالیتهای سپاه پاسداران در طول دفاع مقدس اشاره کره و افزود: سپاه پاسداران در توسعه آموزش دفاعی و تجهیز دفاعی کشور و همچنین در گسترش بسیج نقش موثری را در طول دفاع مقدس ایفا کرد.

وی همچنین در خصوص نامگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مسئله صدور انقلاب در نظر امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب بعنوان یک رسالت برای انقلاب اسلامی مطرح بود. لذا ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت خود را در صدور فرهنگ و ارزش های انقلاب اسلامی از امام گرفته و بدین دلیل بود که نام سپاه پاسداران را به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کردیم.

منصوری در رابطه با لزوم فعالیت سپاه در در بخش اقتصادی گفت: اگر منظور از فعالیت های سپاه در عرصههای اقتصادی، اجرای طرح های زیربنایی کشور باشد به گونه ای که دیگران نمی توانند وارد این عرصه شوند و یا اینکه نمی خواهند در این رابطه فعالیت داشته باشند ولی نیاز کشور به حضور این نیرو هست. خب در اینجا سپاه موظف است به عنوان یک نیروی انقلابی وارد شده و نیاز را برطرف کند. ولی در بحث نظارت و صادرات و واردات قاعدتاً سپاه نباید وارد شود زیرا این موارد با هویت انقلاب رابطه مستقیم ندارد. و البته معمولا سپاه در طرح هایی وارد می شود که دیگران وارد نمی شوند.

وی در خصوص عرصه های سیاسی که سپاه پاسداران می تواند در آن ورود کند، گفت: قطعاً سپاه به عنوان یک نیروی حافظ انقلاب باید در جریانات سیاسی کشور وارد شود اما در احزاب و جناح بندی ها نباید دخالت بکند. اینکه قدرتهای بزرگ در منطقه چه فعالیتها و برنامههایی را صورت می دهند و یا اینکه گروههای ضد انقلاب در داخل کشور چه برنامه ای می خواهند داشته باشند قطعا باید سپاه ورود داشته باشد.

منصوری خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران از روز اول تاسیس مورد تبلیغات سوء ضد انقلاب قرار گرفت و در هرجایی که سپاه کارایی بالایی از خود نشان داده است، به همان نسبت تبلیغات سوء دشمن علیه آن ارتقا می یابد، لذا من به شخصه وقتی که می بینم تبلیغات علیه سپاه زیاد است این احساس را دارم کارایی اش بیشتر شده و دشمن نمیتواند این سطح از توانمندی را ببیند.

انتهای پیام/م.ک

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار