به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس مستقر در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، "فهمی هویدی" نویسنده و روزنامهنگار برجسته مصری در نشست تخصصی "غزه، اسرائیل، پوشش رسانه ای غرب" ضمن اشاره به جنگ اخیر غزه و رژیم صهیونیستی گفت: غزه تنها منطقهای از جهان عرب است که علیه رژیم اشغالگر یک جنگ راهبردی را شروع کرده است. البته حزب الله هم در حال جنگ با این رژیم است ولی در سالهای اخیر درگیر جنگ سوریه شده است.
"فهمی هویدی" درادامه افزود: غزه هیچ گلوله را شلیک نمی کند مگر آن گلوله به سوی اسرائیل باشد. غزه همچون زخمی بر پهلوی این رژیم اشغالگر است که اسرائیل را وارد طولانی ترین جنگ(51روزه) کرد. غزه توانست با حفر تونلها حملات گسترده ای را متحمل این رژیم کند که آنها انتظار چنین حملاتی را از سوی آنها نداشتند.
روزنامهنگار مصری در بخشی از سخنان خود ضمن اشاره به مشارکت ایران در توانمندی غزه بیان کرد: من باید به مشارکت ایران در توانمندی غزه اشاره ای داشته باشم همانطور که رمضان شلح اعلام کرد که هر گلوله ای در جنگ غزه علیه اسرائیل شلیک می شد ایران در آن نقش داشت.
وی اظهار کرد: "طراحی نظامی"، "پایداری" و "مقاومت" از شایستگی مردم غزه است و آنها این شایستگیها را رایگان به دست نیاوردهاند. اسرائیلیها بیش از دو هزار شهروند فلسطینی را به قتل رسانده و بیش از سیزده هزار شهروند را زخمی و بیش از 20 هزار منازل مسکونی را ویران و خراب کرده نموده است. همه این ها بهای این شایستگی است و همین باعث ترس و ناکامی فرماندهان نظامی شد تا جایی که درخواست توقف جنگ از سوی اسرائیلی ها مطرح شد.
نویسنده مصری تاکید کرد: رسانهها میتوانند در مورد "قهرمانی"، "شجاعت"، "پایداری"، "مقاومت" و "فداکاری" مردم غزه صحبت کنند. با توجه به اینکه اکثر رسانههای غربی طرفدار اسرائیلیها بودند در بین آنها رسانههای منصفی هم بودند که مظلومیت مردم غزه را به تصویر می کشیدند به همین دلیل یک تحول بزرگی در افکار عمومی غرب پدید آمد به این معنی که یک انقلاب ارتباطاتی رخ داد و گزارشهایی از اوضاع غزه مخابره شد و باعث آگاهی مردم از وحشی گریها و جنایتهای اسرائیل شد.
وی اضافه کرد: ازنتایج این پوشش خبری میتوان به اعتراض هنرمندان و روشنفکران در ادامه همکاری کشورهای غربی با اسرائیل اشاره کرد، حتی تعدادی از دانشگاهیان بیانیهای صادر کردند و جنایتهای این رژیم را محکوم کردند.
"فهمی هویدی" در رابطه با رسانههای عربی گفت: رسانه های عربی نیز منصفانه با غزه برخورد نکردند شاید این به دلیل باشد که در غزه جریان اسلامی در کار است و آنها نسبت به آن موضع منفی دارند و در اعلام آمار و ارقام تلقات جنگ غزه گزافه گویی کردند.
روزنامهنگار مصری در خصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین ازسوی برخی کشورها بیان کرد: قهرمانی مردمان غزه و مظلومیت آنها باعث تنویر افکار عمومی شد تا جایی که کشور سوئد کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد و این خیلی حائز اهمیت است و همین طور مجلس عموم انگلستان به نفع ایجاد دولت فلسطین رای می دهد. این تحولات، تحولات عظیمی محسوب می شود این که رسانه های غربی چه چیزی را پوشش می دهند مهم نیست چرا که واقعیتهای موجود در غزه آنقدر ملموس و بیانگر است که مظلومیت و فدارکاری آنها نشان داده می شود.
وی دررابطه با بازسازی غزه اظهار کرد: در حال حاضر مساله کنونی بازسازی غزه در پیش است 200 الی 300 هزار اسرائیلی در زمستان نیاز به منازلی دارند ولی رسانه های جمعی هیچ توجهی به این نکته ندارند و هیچ پوشش خبری در رابطه با آن صورت نمی گیرد.
فهمی هویدی در پایان گفت: واقعیت این است که جهان عرب سرگرم مبارزه با تروریست ها مثل داعش است ولی به این نکته توجه خاصی ندارند که همانطور که داعش سر انسان ها را می برد اسرائیل خیلی وقت پیش این کار را انجام داده است در واقع اسراییل با داعش کوچک شروع شده و به دولت اسرائیل تبدیل شده است.
انتهای پیام/ن.ف